Siden oldtiden har eddike, mælkesyrebakterier og salt været brugt til at konservere sommerens overflod af frugt og grønt.

Sød syltning af frugt og bær kom først til, da sukkerpriserne faldt i kølvandet på sukkerroens indtog. Det er nemt og kræver ikke meget udstyr at sylte.

Soltørrede tomaterBy Henry OlsenTomaterne skal tørre ved max 55 grader. Ved højere temperatur tørrer tomaterne kun i overfladen, hvor der dannes en hård skal, så væden i midten ikke kan slippe ud. Det giver en kedelig konsistens
Konc. tomatpastaBy Henry OlsenDet kræver tålmodighed at lave koncentreret tomatpasta – til gengæld får du en skøn karamelliseret umami-smag ulig industriens sure dåsesmag
KetchupBy Henry OlsenSmag og behag er heldigvis forskellig, så smag dig frem til netop din foretrukne ketchup-opskrift ved fx at variere mængden af krydderurter og andre smagsgivere i denne opskrift.
JordbærmarmeladeBy Henry OlsenDet er nemt og hurtigt at lave marmelade – og du bestemmer helt selv, hvor sød den skal være, og om der skal tilsættes fortyknings- og konserveringsmidler eller ej.
Henkogte pærerBy Henry OlsenFriske pærer, sukker, vanilje, vand, gryde og henkogningsglas er alt der skal til for at lave henkogte pærer i sukkerlage.
Henkogte jordbærBy Henry OlsenJordbær henkoges ikke i sukkerlage, men i deres egen saft tilsat sukker. Det kaldes ”saftning” og betyder blot, at jordbærrene drysses med sukker og stilles i køleskab 6-12 timer inden henkogning
Henkogte fersknerBy Henry OlsenFerskner til henkogning bør være spisemodne, ellers er det næsten umuligt at få stenen ud, uden at ferskenen bliver smattet.