Med det rigtige udstyr, gode råvarer, tid og tålmodighed, kan du lave alverdens lækre slagter- og charcuterivarer hjemme i dit eget køkken.

Det meste af udstyret har du i køkkenet i forvejen, og har du ikke adgang til en rygeovn, kan evt. rygning fint klares i en kuglegrill

Røget filetBy Henry ThingvadDet er både enkelt og billigt at lave røget svinefilet fra bunden – og du får masser af fedtfattig velsmag til hovedretter, smørrebrød og salater.
SaltkødBy Henry ThingvadDet er en smal sag selv at sprænge saltkødet til dyrlægens natmad – det eneste du skal bruge er salt, en smule sukker og en okse- eller kalvelårtunge.
RullepølseBy Henry ThingvadMange familier har tradition for at lave rullepølse til jul – det er såre simpelt, og du kan med fordel eksperimentere dig frem til netop din foretrukne rullepølse-smag.
Kogt skinkeBy Henry ThingvadPå grund af klima og eksport-hensyn kan vi i Danmark ikke bryste os af stolte skinketraditioner, men faktisk er det uhyre nemt at fremstille lækre skinker i bedste kvalitet
BouillonBy Henry ThingvadEn god bouillon er hemmeligheden bag enhver god sauce, glacé eller suppe – og laver du en stor portion, kan du fx gemme det overskydende som flydende fond, bouillonterninger eller bouillonpulver
Sprængt oksebrystBy Henry OlsenSprængt oksebryst er i fare for helt at forsvinde ud af den danske madkultur i disse år. Det sker næppe i USA, hvor den under navnet ”corned beef” er hovedingrediens i den elskede Reuben Sandwich.
Grovhakket leverpostejBy Henry OlsenOpskriften giver en klassisk, velsmagende og skærefast leverpostej, og har du mod på at eksperimentere, kan du bruge den som forlæg til at udvikle din egen ”hemmelige” opskrift.
FrankfurterBy Henry OlsenAlle kan lave lækre hjemmelavede frankfurtere, men giv dig god tid og lad dig ikke skræmme af den alenlange opskrift
BierschinkenBy Henry OlsenBierschinken er en relativt fedtfattig og smagfuld kogepølse, som ikke kræver meget udstyr at fremstille. Du kan enten lave den i tarm eller henkogningsglas.