Det er hverken sjovt at lave for meget eller for lidt mad til familie og gæster, så her får du et fingerpeg om, hvor meget du cirka skal beregne pr. person (voksen).
Uanset om du inviterer til 3-retters middag eller fest, kan du som tommelfingerregel regne med, at gæsterne spiser 6-800 gr. mad pr. person, alt i iberegnet, også brød.
Når du tilrettelægger menuen, kan du derfor lægge mængderne sammen og gange op med antal deltagere, så rammer du næppe helt ved siden af.

Kød Gram
Steg m/ben 200-300 gr
Steg/skært kød u/ben 125/175 gr
Hakkebøf 100-150 gr
Kød til spaghetti-kødsovs 75/150 gr
Kød til fars 75-100 gr
Kød til sammenkogte retter 75/150 gr
Medisterpølse 150/200 gr
Pølser 180/200 gr
Spareribs 500-750 gr
Sauce 1 dl
Suppe 4 dl
Kød- og melboller (pr. 4 dl. suppe) 100 gr
Suppegrønt (pr. 4 dl. suppe) 200 gr
Vildt & Fjerkræ Gram
Kylling u/ben 125/200 gr
Suppehøne (5 prs.) 1500-2000 gr
Kylling m/ben 250 gr
Indmad 100/150 gr
Kalkun (4 prs.) 1200-1400 gr
And (4 prs.) 2000-2400 gr
Gås (5-6 prs.) 4000-5000 gr
Rådyrkølle u/ben 200 gr
Rådyrkølle m/ben 250 gr
Rådyrryg u/ben 200 gr
Rådyrryg m/ben 300 gr
Fasan (2 personer) 450 gr
Vildand (2-3 prs.) 1000-1500 gr
Hare (3-4 prs.) 3000-4000 gr
Kanin (4-5 prs.) 3000-4000 gr
Fisk & skaldyr Gram
Torsk, flået og renset 150-200 gr
Makrel og sild, urenset 125/175 gr
Fladfisk, flået og renset 250-300 gr
Rødspættefileter 150-200 gr
Laks, renset 150-200 gr
Hummer 250 gr
Grøntsager Gram
Kartofler, uskrællede 150-250 gr
Kartofler, uskrællede (mos/flødekartofler) 200-300 gr
Kartofler, brune 150 gr
Kartofler (pommes frites) 200-250 gr
Rødkål 80 gr
Grøntsager, rensede 150-250 gr
Salat 100-125 gr
Ris/pasta/couscous Gram
Ris (løse/risotto) 1 dl
Nudler 75-100 gr
Pasta, frisk 125-150 gr
Pasta, tørret 75-100 gr
Couscous 75 gr
Dessert (100-250 gr) Gram
Jordbær/hindbær, naturel 200-250 gr
Henkogt frugt (sukkerlage/dåse) 200 gr
Melon 200-250 gr
Flødeis 2 ½ dl
Ost 100 gr
Kiks (ostebord) 2-3 stk.
Flüte/brød (ostebord) 50 gr.
Natmad Gram
Tarteletter 3 stk.
Suppe 4 dl
Pølser 3 stk.
Pølsebrød 2 stk.
Morgenmad/brunch Gram
Yoghurt 2 ½ dl
Mælk 3 dl
Müsli 60 gr
Havregryn 50 gr
Cornflakes 60 gr
Franskbrød 2 skiver
Rugbrød 1 skive
Ost 2 skiver
Pålæg 2 skiver
Blødkogt æg 1 stk.
Rundstykker/morgenbrød 2 stk.
Spejlæg/røræg 2 stk.
Bacon 3 skriver
Kaffe/the 2 kopper
Appelsin-/æblejuice 1 ½ dl
Drikkevarer til festen
Velkomstdrink 1 glas
Hvidvin (forret) 2 glas
Rødvin (hovedret) 2 glas
Dessertvin 1 glas
Øl 1-2 stk.
Sodavand 3 stk.

2 Comments

Skriv en kommentar

Henry Olsen

Hej,
Jeg hedder Henry, og er manden bag Olsens Basisvarer, der handler om, hvordan du selv kan fremstille familiens basisfødevarer hjemme i dit eget køkken.

Her er opskrifter på en stor del af de basisfødevarer, du køber i supermarkedet, og flere er på vej.

Du får 1. klasses basisfødevarer uden kemi, når du laver dem selv, og undervejs bliver du klogere på, hvad du putter i munden.

God fornøjelse!