Det er hverken sjovt at lave for lidt eller for meget mad til aftensmad, så her får du et fingerpeg om, hvor meget du cirka skal beregne pr. person (voksen) af hhv. kød, grønt, pasta og ris m.v.

Til fester med tre retters menu skal du beregne 600-800 gr. mad pr. person inklusive brød.

Kød Gram
Steg m/ben 200-300 gr
Steg/skært kød u/ben 125/175 gr
Hakket bøf 100/150 gr
Kød til sammenkogte retter 75/150 gr
Medisterpølse 150/200 gr
Pølser 180/200 gr
Spareribs 500-750 gr
Kylling u/ben 125/200 gr
Kylling m/ben 250 gr
Indmad 100/150 gr
Fisk & skaldyr Gram
Torsk, flået og renset 250-350 gr
Makrel og sild, urenset 125/175 gr
Fladfisk, flået og renset 250-300 gr
Rødspættefileter 150-200 gr
Laks, renset 200-300 gr
Hummer 250 gr

Skriv en kommentar

Henry Olsen

Hej,
Jeg hedder Henry, og er manden bag Olsens Basisvarer, der handler om, hvordan du selv kan fremstille familiens basisfødevarer hjemme i dit eget køkken.

Her er opskrifter på en stor del af de basisfødevarer, du køber i supermarkedet, og flere er på vej.

Du får 1. klasses basisfødevarer uden kemi, når du laver dem selv, og undervejs bliver du klogere på, hvad du putter i munden.

God fornøjelse!