
Det er hverken sjovt at lave for lidt eller for meget mad til aftensmad, så her får du et fingerpeg om, hvor meget du cirka skal beregne pr. person (voksen) af hhv. kød, grønt, pasta og ris m.v.
Til fester med tre retters menu skal du beregne 600-800 gr. mad pr. person inklusive brød.

Kød | Gram |
Steg m/ben | 200-300 gr |
Steg/skært kød u/ben | 125/175 gr |
Hakket bøf | 100/150 gr |
Kød til sammenkogte retter | 75/150 gr |
Medisterpølse | 150/200 gr |
Pølser | 180/200 gr |
Spareribs | 500-750 gr |
Kylling u/ben | 125/200 gr |
Kylling m/ben | 250 gr |
Indmad | 100/150 gr |
Fisk & skaldyr | Gram |
Torsk, flået og renset | 250-350 gr |
Makrel og sild, urenset | 125/175 gr |
Fladfisk, flået og renset | 250-300 gr |
Rødspættefileter | 150-200 gr |
Laks, renset | 200-300 gr |
Hummer | 250 gr |