Skal madolien strutte af sunde fedtsyrer og antioxidanter, kan du med fordel presse den selv. Ofte er den olie, du køber ødelagt af varmepresning, ekstrahering og ringe råvarer.

Med vinrester, frugt og bær kan du nemt lave eddiker tilpasset dit behov og smag.

SennepBy Henry OlsenDet er ofte billigere at købe færdig sennep, end at lave den selv. Til gengæld ved du, hvad den hjemmelavede indeholder, og du kan tilpasse opskriften til præcis din smag.
Fyldte peppadewBy Henry OlsenDe sur-søde peppadew-pebre får et ekstra pift med hjemmelavet flødeost. Den farverige delikatesse er yderst populær til tapas og som værtindegave.
Chilisauce (shawarma)By Henry OlsenDet er svært at finde en opskrift på chilisauce, der rammer lige i skabet hos alle, så eksperimentér dig evt. frem til netop din foretrukne smag og styrke ud fra denne klassiske grundopskrift.