Danske råvarer i november

Naturens udbud af frugt, bær og nødder lakker mod enden i november, hvor det er ved at være sidste udkald, hvis du selv vil lave syltevarerne til julefrokosten. Har du tid og lyst, er det også tid til at salte baconen til julens leverpostej.

Fisk og skaldyr

Bækørred (fredet 16.nov. – 15.jan.), Havkat, Havtaske, Havørred (fredet 16.nov. – 15.jan.), Ising, Kuller, Kulmulle, Laks opdræt, Lyssej, Muslinger, Mørksej, Regnbueørred (fredet 16.nov. – 15.jan.) Rejer Nordsø, Sandart, Sild/høstsild, Skrubbe, Slethvar, Stalling, Torsk, Vildlaks (totaltfredet 16.nov. – 15.jan.), Ørredrogn, Østers

Grøntsager

Asier, Beder, Bladselleri, Blomkål, Bredbladet persille, Broccoli, Gulerødder, Kartofler, Majs, Peberrod, Spidskål, Spirer, Spinat, Tomater
Højsæson: Grønkål, Græskar, Hvidkål, Julesalat, Jordskokker, Knoldselleri, Kålrabi, Pastinak, Persillerod, Rosenkål, Rødbeder, Rødkål, Savoykål

Svampe

Brunstokket rørhat, Brune champignon, Brunstokket Rørhat, Bøgehat, Champignon, Enoki, Gran Mælkehat, Kejserhat, Mørk Honningsvamp, Netstokket indigo rørhat, Portobello, Spiselig Skørehat, Tragtkantarel, Trompet-kantarel, Velsmagende Mælkehat, Østershat

Krydderurter

Basilikum, Brøndkarse, Citronmelisse, Dild, Estragon, Fennikel, Karse, Koriander, Kørvel, Merian, Mynte, Oregano, Persille, Rosmarin, Skærmdild, Timian, Salvie

Løg

Forårsløg, Gule løg, Purløg, Purløg,
Rødløg, Skalotteløg

Frugt og bær

Æbler, Pærer
Højsæson: Enebær, Slåen, Tranebær