Danske råvarer i oktober

De fede høstsild landes i oktober,så holder du af gammeldags modnede sild til jule- og påskefrokosten, så er det nu, du skal slå til. Det er også nu, du har mulighed for at trylle skovbrynets sure slåenbær om til Nordens svar på oliven.

Svampe

Ager Champignon, Alm. Pigsvamp, Brunstokket rørhat, Champignon, Brune champignon, Brunstokket Rørhat, Bøgehat, Enoki, Gran Mælkehat, Kantrareller, Karl Johan, Kejserhat, Markchampignon, Mørk Honningsvamp, Netstokket indigo rørhat, Spiselig Skørehat, Tragtkantareller, Trompet Kantarel, Punktstokket indigo rørhat, Portobello, Sommer Rørhat, Tragt Kantarel, Velsmagende Mælkehat, Østershat

Grøntsager

Agurk, alm., Artiskok, Beder, Blomkål, Bredbladet persille, Broccoli, Chili, Drueagurk, Gulerødder, Grønkål, Hokkaido, Kartofler, Kinakål, Kålrabi, Majroe, Majs, Peberrod, Peberfrugt, Radiser, Salat, Skoleagurk, Skorzonerrod, Spidskål, Spirer, Spinat, Squash, Tomater
Højsæson: Bladselleri, Græskar, Hvidkål, Jordskokker, Knoldselleri, Pastinak, Persillerod, Rosenkål, Rødbeder, Rødkål

Fisk og skaldyr

Bækørred, Havkat, Havtaske, Havørred, Helt, Hornfisk, Ising, Jomfruhummer, Kuller, Kulmule, Laks opdræt, Makrel, Multe, Mørksej, Regnbueørred, Rejer Nordsø, Rødspætte, Sild/høstsild, Skrubbe, Slethvar, Søtunge, Torsk, Vildlaks, Østers

Krydderurter

Basilikum, Brøndkarse, Citronmelisse, Dild, Estragon, Fennikel, Karse, Koriander, Kørvel, Merian, Mynte, Oregano, Persille, Rosmarin, Skærmdild, Timian, Salvie

Frugt og bær

Brombær, Hyben
Højsæson: Enebær, Havtorn, Hyldebær, Kvæde, Pærer, Slåen, Tranebær, Æbler, Valnødder, Hasselnødder

Løg

Forårsløg, Gule løg, Purløg, Purløg,
Porre, Rødløg, Skalotteløg