De fede høstsild landes i oktober,så holder du af gammeldags modnede sild til jule- og påskefrokosten, så er det nu, du skal slå til. Det er også nu, du har mulighed for at trylle skovbrynets sure slåenbær om til Nordens svar på oliven.
Danske råvarer i oktober

Svampe
Ager Champignon, Alm. Pigsvamp, Brunstokket rørhat, Champignon, Brune champignon, Brunstokket Rørhat, Bøgehat, Enoki, Gran Mælkehat, Kantrareller, Karl Johan, Kejserhat, Markchampignon, Mørk Honningsvamp, Netstokket indigo rørhat, Spiselig Skørehat, Tragtkantareller, Trompet Kantarel, Punktstokket indigo rørhat, Portobello, Sommer Rørhat, Tragt Kantarel, Velsmagende Mælkehat, Østershat

Grøntsager
Agurk, alm., Artiskok, Beder, Blomkål, Bredbladet persille, Broccoli, Chili, Drueagurk, Gulerødder, Grønkål, Hokkaido, Kartofler, Kinakål, Kålrabi, Majroe, Majs, Peberrod, Peberfrugt, Radiser, Salat, Skoleagurk, Skorzonerrod, Spidskål, Spirer, Spinat, Squash, Tomater
Højsæson: Bladselleri, Græskar, Hvidkål, Jordskokker, Knoldselleri, Pastinak, Persillerod, Rosenkål, Rødbeder, Rødkål

Fisk og skaldyr
Bækørred, Havkat, Havtaske, Havørred, Helt, Hornfisk, Ising, Jomfruhummer, Kuller, Kulmule, Laks opdræt, Makrel, Multe, Mørksej, Regnbueørred, Rejer Nordsø, Rødspætte, Sild/høstsild, Skrubbe, Slethvar, Søtunge, Torsk, Vildlaks, Østers

Krydderurter
Basilikum, Brøndkarse, Citronmelisse, Dild, Estragon, Fennikel, Karse, Koriander, Kørvel, Merian, Mynte, Oregano, Persille, Rosmarin, Skærmdild, Timian, Salvie

Frugt og bær
Brombær, Hyben
Højsæson: Enebær, Havtorn, Hyldebær, Kvæde, Pærer, Slåen, Tranebær, Æbler, Valnødder, Hasselnødder

Løg
Forårsløg, Gule løg, Purløg, Purløg,
Porre, Rødløg, Skalotteløg