De fleste kolonialvarer kan laves med det køkkenudstyr, du har i forvejen. Det kræver dog en kornkværn og en melsigte, hvis du ønsker at male dit eget friske mel til sundere og mere smagfulde brød.

Glutenallergikere kan med fordel kværne deres eget mel.

MelBy Henry OlsenIndustriens valsede mel er støvsuget for mineraler, vitaminer, fibre og sunde olier af hensyn til holdbarhed og bageevne.
KulørBy Henry OlsenFrem til 1950’erne var det lavstatus blandt det bedre borgerskab at bruge færdiglavet kulør – mange havde da også kokkepiger ansat til at klare opgaven.
Choko CrunchBy Henry OlsenChokolader er altid populære – denne er blandet med puffede kerner, og kan laves i et utal af former og smagsvariationer
Glutenfrit melBy Henry OlsenSkyhøje priser på glutenfrit mel kan være et problem for mange allergikere, med mindre de vælger at kværne melet selv
TomatpuréBy Henry OlsenHjemmelavet tomatpuré uden konserveringsmidler kan holde sig seks-syv måneder i køleskab.
GærBy Henry OlsenIndustrielt fremstillet bagegær har kun eksisteret siden 1868. Inden da lavede mange gær af naturens vilde gærsvampe. Det er heldigvis stadig så enkelt, at du ikke behøver at hamstre gær i krisetider