RemouladeBy Henry ThingvadVi betragter den som ærkedansk, men faktisk findes remoulade i utallige versioner verden over. Det er syltede pickles, der giver remoulade sin let syrlige friskhed.
Æblecider-eddikeBy Henry ThingvadMennesket har fremstillet eddike siden oldtiden. Alle væsker med 8-9 pct. alkohol kan omdannes til eddike – og det er faktisk forbavsende nemt at gøre oldtids-mennesket kunsten efter
Bearnaise essensBy Henry ThingvadGod essens er essentiel for en vellykket bearnaise sauce – den hjemmelavede er langt mere ægte og intens i smagen end købe-udgaven.
KokosolieBy Henry ThingvadKokospalmen kaldes ”Livets Træ” i Asien, hvor nødderne bl.a. bruges til at fremstille olie, saft, mel, mælk og smør. Det er overraskende nemt at lave sin egen kokosolie, kokosmel, kokosmælk og kokossmør.
KefirBy Henry ThingvadDen myteomspundne drik fra Kaukasus rummer flere forskellige mælkesyrebakterier end noget andet surmælksprodukt, og styrker fordøjelse og tarmflora. Og så er den uhyre nem at lave!
RygeostBy Henry ThingvadDen bløde, røgede surmælksost er en original dansk specialitet fra vikingetiden. Fynske mejerister har i særlig grad holdt liv i vikingernes opskrift, og derfor er osten i dag bedst kendt under navnet Fynsk rygeost.
HytteostBy Henry ThingvadHytteost stammer fra Centraleuropa, men fik sit navn fra de amerikanske nybyggere, der anvendte deres ofte sure mælk til at lave den milde og proteinrige ost i deres små hytter, deraf navnet cottage cheese.
YoghurtBy Henry ThingvadSom andre surmælksprodukter fremstilles yoghurt af mælkesyrebakterier, der omdanner mælkens sukker (laktose) til mælkesyre. Ved at lave den selv, får du præcis den konsistens, syrlighed, fedtprocent og protein-indhold, du ønsker.
MascarponeBy Henry ThingvadHjemmelavet tiramisu kræver store mængder dyr mascarpone, men den er heldigvis dejlig nem at lave selv af fløde og vinsyre