Er du træt af pesticidrester, bestråling, rottetis, fødevaresvindel, anti-klumpningsmidler og anden kemi i dine krydderier og krydderurter, bør du overveje at lave dem selv.

Det er nemt, og åbner samtidig mulighed for et utal af smagsvariationer.

TomatpulverBy Henry OlsenHjemmelavet tomatpulver kan fx anvendes til tomatsuppe, tomatjuice, tomatpasta eller tomatsauce – eller det kan indgå i krydderiblandinger eller i letvægtsmad til fiske- eller vandreturen.
HvidløgspulverBy Henry OlsenHvidløg kan være stærkt irriterende for øjne og lugtesans, så det er en god idé at placere dehydratoren udendørs, når du tørrer hvidløg.
PaprikapulverBy Henry OlsenFor at opnå den bedst mulige smag, bør paprika-pulver opvarmes i nogle sekunder i en smule olie. Paprika må ikke brændes af, som man ofte gør med karry, så bliver den bitter i smagen.
LøgpulverBy Henry OlsenLøgpulver anvendes især til saucer, dressinger, dip, rub, marinader, barbecuesauce og krydderiblandinger. Løgpulverets fulde aroma kommer frem ved tilberedningen.
KrydderurterBy Henry OlsenMikroorganismer kan ikke trives og formere sig, når vandindholdet i en fødevare kommer under 15 pct. Det er det lave vandindhold, som er forklaringen på, at tørrede fødevarer kan holde sig i årevis.
Krydderiblanding á la MiracoliBy Henry OlsenDen originale krydderiblanding i den klassiske Miracoli Spaghetti-ret koster reelt tæt ved 1000 kr. kiloet – det kan du nemt gøre langt billigere selv