Basismad.dk Morgenmads-ikon hjemmelavet opskrifter selvforsyning

Mange morgenmadsprodukters naturlige indhold af sunde fedtsyrer og vitaminer er ødelagt og erstattet af store mængder sukker. Sukkeret får kroppens blodsukkerniveau til at stige drastisk, hvorefter det styrtdykker, så vi bliver trætte og ukoncentrerede.

Det problem undgår du, når du selv tager kontrol over indholdet af din morgenmad.

Basismad.dk Morgenmads-ikon hjemmelavet opskrifter selvforsyning
MüsliBy Henry OlsenDet tager kun få minutter at blande en hjemmelavet müsli, der er både sundere og billigere end købeudgaven.
CrunchBy Henry OlsenDet knasende sprøde drys til morgenmad og koldskål findes i et hav af variationer, så her får du en kernesund hjemmelavet udgave, der nemt kan tilpasses netop din smag.
KefirBy Henry OlsenDen myteomspundne drik fra Kaukasus rummer flere forskellige mælkesyrebakterier end noget andet surmælksprodukt, og styrker fordøjelse og tarmflora. Og så er den uhyre nem at lave!
HytteostBy Henry OlsenHytteost stammer fra Centraleuropa, men fik sit navn fra de amerikanske nybyggere, der anvendte deres ofte sure mælk til at lave den milde og proteinrige ost i deres små hytter, deraf navnet cottage cheese.
YoghurtBy Henry OlsenSom andre surmælksprodukter fremstilles yoghurt af mælkesyrebakterier, der omdanner mælkens sukker (laktose) til mælkesyre. Ved at lave den selv, får du præcis den konsistens, syrlighed, fedtprocent og protein-indhold, du ønsker.
HavregrynBy Henry OlsenDet er kun muligt at bevare havrens sunde fedtsyrer, hvis du selv valser dine havregryn - industrien har bevidst ødelagt de sunde fedtsyrer af hensyn til holdbarheden.
ØllebrødBy Henry OlsenØllebrød er en ældgammel ret, og den sunde og nærende grød er stadig populær hos børnene – især med flødeskum på toppen.
FiberdrysBy Henry OlsenSkaldelene, der sigtes fra, når du selv kværner mel, er oplagte at udnytte til hjemmelavet fiberdrys til morgenmaden.
Smør og kærnemælkBy Henry OlsenNutidens smør smager af det rene ingenting, fordi mejerierne har vasket den syrlige kærnemælk ud af smørret for at forlænge holdbarheden. Det betyder, at du er nødt til at lave det selv, hvis du sætter pris på den syrlige smag af gammeldags smør.