Danske råvarer i september

September er syltetid, og naturen byder sig til med masser af nødder, svampe og bær i alle afskygninger, som kun venter på at blive tørret, syltet, saltet, frosset og kogt, så det kan holde sig længst muligt.

Svampe

Ager Champignon, Alm. Pigsvamp, Brunstokket rørhat, Champignon, Brune champignon, Brunstokket Rørhat, Bøgehat, Enoki, Judasøre, Kantarel, Karl Johan, Kejserhat, Mark Champignon, Mørk Champignon, Mørk Honnigsvamp, Netstokket indigo rørhat, Spiselig Skørhat, Punktstokket indigo rørhat selvpluk, Portobello, Sommer Rørhat, Tragtkantareller, Gran Mælkehat, Velsmagende Mælkehat, Østershat

Grøntsager

Agurk, alm., Babyspinat, Beder, Bladbeder, Bønner, Chili, Hvidkål, Kartofler, Kinakål, Kålrabi, Majs, Minigrønkål, Pastinak, Peberrod, Rabarber, Salat, Skoleagurk, Skorzonerrod, Spidskål, Squash
Højsæson: Bladselleri, Broccoli, Drueagurk, Glaskål, Hokkaido, Jordskokker, Knoldselleri, Persillerod, Rosenkål, Rødkål, Savoykål, Spinat, Tomater

Fisk og skaldyr

Bækørred, Flodkrebs, Havkat, Havtaske, Havørred, Helt, Hornfisk, Hummer, Ising, Jomfruhummer, Kuller, Kulmule, Laks opdræt, Makrel, Multe, Muslinger, Pighaj, Regnbueørred, Rejer Nordsø, Rødspætte, Rødtunge, Sandart, Sild/høstsild, Skrubbe, Torsk, Vildlaks, Østers

Frugt og bær

Blåbær, Havtorn, Hindbær, Kirsebær, Rønnebær
Højsæson: Blommer, Boysenbær, Brombær, Enebær, Hyldebær, Kvæde, Pærer, Tyttebær, Æbler, Valnødder, Hasselnødder

Krydderurter

Basilikum, Brøndkarse, Citronmelisse, Dild, Estragon, Fennikel, Karse, Koriander, Kørvel, Merian, Mynte, Oregano, Persille, Rosmarin, Skærmdild, Timian, Salvie

Løg

Forårsløg, Purløg, Purløg, Rødløg, Skalotteløg
Højsæson: Gule løg, Porre