Danske råvarer i maj

Asparges er en af de første danske afgrøder i det tidlige forår, der også byder på morkler, tomater, agurker og friske fjordrejer – tid til at forkæle smagsløgene.

Fisk og skaldyr

Fjordrejer, Flodkrebs kun hanner, Gedde, Havkat, Havtaske, Havørred, Helleflynder, Helt, Hornfisk, Hummer, Ising, Jomfruhummer, Kulmule, Kuller, Laks opdræt, Lyssej, Muslinger, Multe, Pighvar, Regnbueørred, Rejer Nordsø, Rødspætte, Rødtunge, Sild, Søtunge, Vildlaks, Øster

Grøntsager

Agurk, alm., Asparges, Gulerødder, Kartofler, Peberrod, Peberfrugt, Radiser, Salat, Skoleagurk, Spinat, Spirer, Tomater
Højsæson: Babyspinat

Krydderurter

Basilikum, Brøndkarse, Citronmelisse, Dild, Estragon, Karse, Koriander, Kørvel, Merian, Mynte, Mælkebøtte selvpluk, Oregano, Persillem, Rosmarin, Timian, Salvie

Svampe

Champignon, Brune champignon, Bøgehat, Enoki, Kejserhat, Portobello, Østershat
Høj sæson: Morkel

Løg

Forårsløg, Gule løg, Purløg, Rødløg
Højsæson: Hvidløg, Ramsløg

Frugt og bær

Æbler, Hyldeblomst
Højsæson: Rabarber