Danske råvarer i januar

Årets første måned byder på masser af kål, så hvorfor ikke prøve kræfter med hjemmelavet surkål?
Vejret og årstiden passer også glimrende til fremstilling af ost, surmælksprodukter og røgvarer.

Fisk og skaldyr

Hummer, Helleflynder, Helt, Ising, Jomfruhummer, Kuller, Kulmule, Laks (opdræt), Lange, Mørksvej, Rejer (Nordsø), Rødfisk, Sandart, Slethvar, Stenbider, Stenbiderrogn, Søtunge, Torsk, Torskerogn, Vildlaks, Østers.

Grøntsager

Beder, Grønkål, Gulerødder, Jordskokker, Kartofler, Kinakål, Knoldselleri, Pastinak, Peberrod, Persillerod, Rosenkål, Ræddike, Rødbeder, Rødkål
Højsæson: Julesalat, Hvidkål

Krydderurter

Basilikum, Brøndkarse, Citronmelisse, Dild, Estragon, Karse, Koriander, Kørvel, Merian, Mynte, Oregano, Persille, Rosmarin, Salvie, Spirer, Timian

Svampe

Champignon, Brune champignon, Bøgehat, Enoki, Fløjlsfod, Judasøre, Kejserhat, Portobello, Shii-take, Østershat

Løg

Skalotteløg, Gule løg, Porre
Purløg, Rødløg

Frugt og bær

Æbler, Pærer