Det er tid til at sanke hyldeblomster, hvis du holder af læskende hyldeblomstsaft i sommervarmen. Makrellen er kommet til de danske farvande, og er du heldig med fiskestangen, kan du hurtigt fange nok både til grillen, rygeovnen og en lækker henkogt makrel i tomat til påskefrokosten.
Danske råvarer i juni
Grøntsager
Agurk, alm., Bladbeder, Bladselleri, Broccoli, Bønner, Kinakål, Peberrod, Peberfrugt, Radiser, Skoleagurk, Spidskål, Spirer, Sommerhvidkål, Sukkerærter, Tomater
Højsæson: Babyspinat, Asparges, Blomkål, Gulerødder, Kartofler, Salat, Spinat, Ærter
Fisk og skaldyr
Fjordrejer, Flodkrebs kun hanner, Gedde, Havkat, Havtaske, Havørred, Helt, Hornfisk, Hummer, Ising, Jomfruhummer, Kulmule, Kuller, Laks opdræt, Makrel, Multe, Pighvar, Regnbueørred, Rødspætte, Rødtunge, Sild, Vildlaks
Krydderurter
Basilikum, Brøndkarse, Citronmelisse, Dild, Estragon, Fennikel, Hyldeblomst selvpluk, Karse, Koriander, Kørvel, Merian, Mynte, Oregano, Persille, Rosmarin, Timian, Salvie
Svampe
Ager Champignon, Brunstokket rørhat, Champignon, Brune champignon, Bøgehat, Enoki, Kantareller, Kejserhat, Netstokket indigo rørhat, Portobello, Østershat
Løg
Forårsløg, Gule løg, Purløg, Rødløg, Ramsløg, Skalotteløg
Højsæson: Hvidløg
Frugt og bær
Stikkelsbær
Højsæson: Jordbær, Rabarber, Hyldeblomst