Danske råvarer i juni

Det er tid til at sanke hyldeblomster, hvis du holder af læskende hyldeblomstsaft i sommervarmen. Makrellen er kommet til de danske farvande, og er du heldig med fiskestangen, kan du hurtigt fange nok både til grillen, rygeovnen og en lækker henkogt makrel i tomat til påskefrokosten.

Grøntsager

Agurk, alm., Bladbeder, Bladselleri, Broccoli, Bønner, Kinakål, Peberrod, Peberfrugt, Radiser, Skoleagurk, Spidskål, Spirer, Sommerhvidkål, Sukkerærter, Tomater
Højsæson: Babyspinat, Asparges, Blomkål, Gulerødder, Kartofler, Salat, Spinat, Ærter

Fisk og skaldyr

Fjordrejer, Flodkrebs kun hanner, Gedde, Havkat, Havtaske, Havørred, Helt, Hornfisk, Hummer, Ising, Jomfruhummer, Kulmule, Kuller, Laks opdræt, Makrel, Multe, Pighvar, Regnbueørred, Rødspætte, Rødtunge, Sild, Vildlaks

Krydderurter

Basilikum, Brøndkarse, Citronmelisse, Dild, Estragon, Fennikel, Hyldeblomst selvpluk, Karse, Koriander, Kørvel, Merian, Mynte, Oregano, Persille, Rosmarin, Timian, Salvie

Svampe

Ager Champignon, Brunstokket rørhat, Champignon, Brune champignon, Bøgehat, Enoki, Kantareller, Kejserhat, Netstokket indigo rørhat, Portobello, Østershat

Løg

Forårsløg, Gule løg, Purløg, Rødløg, Ramsløg, Skalotteløg
Højsæson: Hvidløg

Frugt og bær

Stikkelsbær
Højsæson: Jordbær, Rabarber, Hyldeblomst