Danske råvarer i februar

Februar byder på danske rodfrugter, krydderurter, svampe, skaldyr og friske fisk. Det er sæson for friskfanget torskerogn, så kan du lide torskerogn på dåse, må du ikke snyde dig selv for den himmelske smag af hjemme-kogt eller -røget torskerogn.

Fisk og skaldyr

Hummer, Helleflynder, Helt, Ising, Jomfruhummer, Kuller, Kulmule, Laks (opdræt), Lange, Mørksvej, Rejer (Nordsø), Rødfisk, Sandart, Slethvar, Stenbider, Stenbiderrogn, Søtunge, Torsk, Torskerogn, Vildlaks, Østers.

Grøntsager

Beder, Grønkål, Gulerødder, Hvidkål, Julesalat, Kartofler, Knoldselleri, Pastinak, Peberrod, Persillerod, Rosenkål, Ræddike, Rødbeder, Rødkål
Højsæson: Jordskokker

Krydderurter

Basilikum, Brøndkarse, Citronmelisse, Dild, Estragon, Karse, Koriander, Kørvel, Merian, Mynte, Oregano, Persille, Rosmarin, Salvie, Spirer, Timian

Svampe

Champignon, Brune champignon, Bøgehat, Enoki, Fløjlsfod, Judasøre, Kejserhat, Portobello, Shii-take, Østershat

Løg

Skalotteløg, Gule løg, Porre
Purløg, Rødløg

Frugt og bær

Æbler