Med spirende ramsløg overalt i skovene, er det tid til sankning, hvis du holder af ramsløgspesto, -salt, -olie, -smør eller syltede ramsløgs-blomsterknopper… Naturen byder også på dejlig frisk skvalderkål til salatskålen og den milde smag af østershatte til svampestuvningen.
Danske råvarer i marts
Fisk og skaldyr
Bækørred, Helleflynder, Hummer, Ising, Jomfruhummer, Kuller, Kulmule, Laks, opdræt, Lyssej, Mørksej, Sandart, Skrubbe, Slethvar, Sild, Stenbider, Søtunge, Torsk, Torskerogn, Vildlaks (fredet 16. nov. – 15. jan.), Østers
Grøntsager
Beder, Grønkål, Gulerødder, Hvidkål, Julesalat, Kartofler, Knoldselleri, Pastinak, Peberrod, Persillerod, Rosenkål, Ræddike, Rødbeder, Rødkål
Højsæson: Jordskokker
Krydderurter
Basilikum, Brøndkarse, Citronmelisse, Dild, Estragon, Karse, Koriander, Kørvel, Merian, Mynte, Oregano, Persille, Rosmarin, Salvie, Spirer, Timian
Svampe
Champignon, Brune champignon, Bøgehat, Enoki, Fløjlsfod, Judasøre, Kejserhat, Portobello, Shii-take, Østershat
Løg
Skalotteløg, Gule løg, Porre
Purløg, Rødløg
Frugt og bær
Æbler, Pærer