Danske råvarer i januar

April er endnu så kold, at du uden besvær kan tørre og ryge fødevarer udendørs, fx laks, sild, bacon eller pølser. Sæsonens første rabarber byder sig til som en skøn dessert.

Fisk og skaldyr

Bækørred, Fjordrejer, Flodkrebs kun hanner, Havkat, Havtaske, Havørred, Helleflynder, Helt, Hornfisk, Ising, Kuller, Kulmule, Laks opdræt, Muslinger, Pighvar, Regnbuørred, Rejer Nordsø, Rødfisk, Rødtunge, Stenbider, Stenbiderrogn, Søtunge, Torsk, Torskerogn, Vildlaks, Ørredrogn, Østers

Grøntsager

Agurk, alm., Babyspinat, Gulerødder, Hvidkål, Jordskokker, Kartofler, Knoldselleri, Peberrod, Peberfrugt, Rabarber, Radiser, Rosenkål, Rødbeder, Salat, Skoleagurk, Spinat, Spirer, Tomater

Krydderurter

Basilikum, Brøndkarse, Citronmelisse, Dild, Estragon, Karse, Koriander, Kørvel, Merian, Mynte, Mælkebøtte selvpluk, Oregano, Persillem, Rosmarin, Timian, Salvie

Svampe

Champignon, Brune champignon, Bøgehat, Enoki, Fløjlsfod, Judasøre, Kejserhat, Portobello, Shii-take, Østershat
Høj sæson: Morkel

Løg

Skalotteløg, Gule løg, Porre
Purløg, Rødløg
Højsæson: Ramsløg, selvpluk

Frugt og bær

Æbler