Henkog sommerens sødme

Henkogte pærer, ferskner og jordbær i sukkerlage smager himmelsk, og er samtidig så nemt at gå til, at du kan være rimelig sikker på et godt resultat.

Det tager ingen tid at henkoge frugter og bær i sukkerlage. Børnene elsker at være med, og venner og familie vil uden tvivl blive imponerede over smagen, som de fleste kun kender fra dåseudgaven.

Af Henry Olsen

Langt op i 1970’erne hørte henkogt frugt og bær i sukkerlage til de suverænt mest populære desserter på familien Danmarks søndagsbord.

Blandt favoritterne var pærer, ferskner og jordbær i sukkerlage, som de fleste i dag kun kender fra dåseudgaven.

Pærer i sukkerlage blev ofte spist med råcreme/flødeskum og mandelsplinter på toppen, men kan også fint blandes med banan og yoghurt til pære-banan yoghurt, som især mange børn holder meget af.
Ferskner i sukkerlage klæder også yoghurt utroligt godt, og kendes som peach melba yoghurt.
Jordbær i sukkerlage kan både gå som dessert, trylles om til jordbærmarmelade eller anvendes som jordbærgrød efter en hurtig tur med håndmikseren. Jordbærgrød kan fx fryses i mindre portioner og blandes med yoghurt til jordbæryoghurt.

Mange erfarne hjemmefremstillere peger på pærer som dén nordiske frugt, der egner sig bedst til henkogning.

Pærer smager ikke alene bedre efter henkogning, konsistensen bliver også langt bedre.

Klimarigtig dessert
Pærer er en lokal produceret frugt, så det er godt for klimaet at spise den frem for eksotiske frugter, som skal fragtes langt.Pærer har desuden den fordel, at de er utroligt nemme at klargøre til henkogning, og man er så godt som sikker på et godt resultat, også første gang man prøver.

Det kræver kun en stor gryde, henkogningsglas, pærer, sukker og evt. en vaniljestang, så er du i gang.

Nedenfor kan du se opskrifterne på hhv. henkogte pærer, jordbær og ferskner. De kan alle nemt holde sig vinteren over i køleskab eller mørkt og tørt køkkenskab.

God fornøjelse!

Skriv en kommentar

Henry Olsen

Hej,
Jeg hedder Henry, og er manden bag Olsens Basisvarer, der handler om, hvordan du selv kan fremstille familiens basisfødevarer hjemme i dit eget køkken.

Her er opskrifter på en stor del af de basisfødevarer, du køber i supermarkedet, og flere er på vej.

Du får 1. klasses basisfødevarer uden kemi, når du laver dem selv, og undervejs bliver du klogere på, hvad du putter i munden.

God fornøjelse!