Frosne fisk optøs bedst i koldt vand

optøning frossen fisk sådan hurtigt nemt

Det norske forskningsinstitut Nofima har i en større test undersøgt, hvordan frossen fisk optøs, så smag og kvalitet bevares bedst og hurtigst, og svaret er entydigt:

Under rindende koldt vand i ca. 30 min.

Ifølge forskerne taber frosne fisk mindst væde, når de optøs hurtigt i vand. Væsketabet svinger mellem 4,3 og 10 pct. af fisken vægt afhængig af frysnings- og optøningsmetode.

”Mange forbrugere er vant til at optø frosne fødevarer langsomt i køleskabet. Så vidt vi nu ved, vil vi hellere anbefale folk at optø fisk hurtigt i vand,” siger forsker Svein Kristian Stormo fra Nofima i en pressemeddelelse.

Ved hurtig optøning reduceres samtidig risikoen for den dårlige lugt af havn, som frosne fisk og skaldyr nemt kan få, når de har ligget til optøning for længe på køkkenbordet eller i køleskabet.

Som alternativ til rindende koldt vand, kan frosne fisk ifølge Samvirke med fordel optøs i mælk i køleskabet. Mælk giver angiveligt frosne fisk en tekstur og smag, som var de friskfangede.

Skriv en kommentar

Henry Olsen

Hej,
Jeg hedder Henry, og er manden bag Olsens Basisvarer, der handler om, hvordan du selv kan fremstille familiens basisfødevarer hjemme i dit eget køkken.

Her er opskrifter på en stor del af de basisfødevarer, du køber i supermarkedet, og flere er på vej.

Du får 1. klasses basisfødevarer uden kemi, når du laver dem selv, og undervejs bliver du klogere på, hvad du putter i munden.

God fornøjelse!