Fiskefond
Sæson: Hele året Det er ingen sag at lave en intens og lækker hjemmelavet fiskefond, men husk, at fiskeben og -skrog ikke må koge med for længe, så bliver fonden uspiselig bitter!
Ingredienser
Skriv en kommentar
Sådan gør du:
Rens, skyl, pil, skræl og hak grøntsager fint. Rens fisk for blod og urenheder.
Steg grøntsager et par minutter i olie. Kom fiskeben og -skrog, vin, peberkorn og laurbærblade i gryden, dæk med vand og bring langsomt i kog. Skum overfladen for urenheder.
Lad simre ved svag varme i max. 20 minutter (!).
Si fonden gennem sigte foret med skoldet viskestykke.
Kog fonden ind til 1 liter ved svag varme, skum undervejs.
Smag til med salt, spis straks eller frys.
• Hjemmelavet fiskefond kan holde sig 2-3 dage i køleskab og 2-3 måneder på frost.
• Bemærk, at fiskeben aldrig må koge med i mere end højst 20 minutter, da længere tids kogning trækker fiskeolie ud af benene og gør fonden klistret og uspiselig bitter.
• Fiskefond kan ikke laves på fede fisk som fx makrel, sild og laks, det høje fedtindhold i disse fisk får fonden til at harskne hurtigt. Torsk og fladfisk er gode til fiskefond, pighvar og søtunge endnu bedre.
• Skaldyr er glimrende smagsgivere til fiskefond og afgiver ikke bitter smag til fonden.
• Det er vigtigt at hakke grøntsagerne fint, så de kan nå at afgive mest mulig smag til fonden i den korte tid, de koger med.
• Bestil fiskeben/-hoveder hos fiskehandleren et par dage inden, du går i gang.
• Hjemmelavede fiskefond bruges især til fiskesuppe, bouillabaisse, hummerbisque, hummerfond, chowder og som sauce til fiskeretter.
Hjemmelavede fiskefond anvendes især til fiskesuppe, bouillabaisse, hummerbisque, hummerfond, chowder og som sauce til fiskeretter.
Mest populære opskrifter
Ingredienser
Sådan gør du:
Rens, skyl, pil, skræl og hak grøntsager fint. Rens fisk for blod og urenheder.
Steg grøntsager et par minutter i olie. Kom fiskeben og -skrog, vin, peberkorn og laurbærblade i gryden, dæk med vand og bring langsomt i kog. Skum overfladen for urenheder.
Lad simre ved svag varme i max. 20 minutter (!).
Si fonden gennem sigte foret med skoldet viskestykke.
Kog fonden ind til 1 liter ved svag varme, skum undervejs.
Smag til med salt, spis straks eller frys.
• Hjemmelavet fiskefond kan holde sig 2-3 dage i køleskab og 2-3 måneder på frost.
• Bemærk, at fiskeben aldrig må koge med i mere end højst 20 minutter, da længere tids kogning trækker fiskeolie ud af benene og gør fonden klistret og uspiselig bitter.
• Fiskefond kan ikke laves på fede fisk som fx makrel, sild og laks, det høje fedtindhold i disse fisk får fonden til at harskne hurtigt. Torsk og fladfisk er gode til fiskefond, pighvar og søtunge endnu bedre.
• Skaldyr er glimrende smagsgivere til fiskefond og afgiver ikke bitter smag til fonden.
• Det er vigtigt at hakke grøntsagerne fint, så de kan nå at afgive mest mulig smag til fonden i den korte tid, de koger med.
• Bestil fiskeben/-hoveder hos fiskehandleren et par dage inden, du går i gang.
• Hjemmelavede fiskefond bruges især til fiskesuppe, bouillabaisse, hummerbisque, hummerfond, chowder og som sauce til fiskeretter.
Hjemmelavede fiskefond anvendes især til fiskesuppe, bouillabaisse, hummerbisque, hummerfond, chowder og som sauce til fiskeretter.