Fiberdrys

Reelt tidsforbrug5 min.Samlet tidsforbrug5 min.

Sæson: Hele året Maler du selv dit mel, så udnyt de frasigtede skaldele til at lave sundt og lækkert fiberdrys

Bedømmelse
Skaldelene, der sigtes fra, når du selv kværner mel, er oplagte at udnytte til hjemmelavet fiberdrys til morgenmaden.
AfHenry Olsen
Antal10 portioner

Ingredienser

300 g klid (skaldele)
180 g tørrede økologiske dadler/figner/abrikoser/æbler/bananer
20 g økologiske rosiner
Udstyr:
Foodprocessor/blender
Dehydrator/ovn
Patentglas/lufttæt beholder
Skriv en kommentar

Sådan gør du:

1

Hæld 300 gr. klid, 180 gr. tørrede økologiske dadler/figner/abrikoser/æbler/bananer og 20 gr. økologiske rosiner i foodprocessor og blend 2-3 minutter til en ensartet masse.

2

Spred blandingen ud på bakke/bageplade og sæt i dehydrator/ovn med ovnlåge på klem ved 70-80 grader i 1-2 timer til fiberdrysset er sprødt og knasende.

3

Opbevar i patentglas/lufttæt beholder i mørkt køkkenskab.

Fif & Råd:
4

• Der er masser af muligheder for at eksperimentere med smag og sundhed i hjemmelavet fiberdrys.

5

• Prøv fx at tilsætte 1 spsk. flydende honning, 1 spsk. kokosflager, 2 spsk. græskarkerner/sesamfrø/solsikkefrø (ferske) og 50 gr. hakkede hasselnødder/mandler/valnødder til den færdige fiberdrys for at tilføre ekstra smag, vitaminer og sunde, uspolerede Omega-3 og 6-fedtsyrer.

Mest populære opskrifter

Sprængt oksebrystBy Henry OlsenSprængt oksebryst er i fare for helt at forsvinde ud af den danske madkultur i disse år. Det sker næppe i USA, hvor den under navnet ”corned beef” er hovedingrediens i den elskede Reuben Sandwich.
FiskefarsBy Henry OlsenIndustriens fiskefars er proppet med vand og mel, så vil du have friskere, sundere og mere velsmagende fiskefrikadeller, må du selv lave farsen
Grovhakket leverpostejBy Henry OlsenOpskriften giver en klassisk, velsmagende og skærefast leverpostej, og har du mod på at eksperimentere, kan du bruge den som forlæg til at udvikle din egen ”hemmelige” opskrift.

Ingredienser

 300 g klid (skaldele)
 180 g tørrede økologiske dadler/figner/abrikoser/æbler/bananer
 20 g økologiske rosiner
Udstyr:
 Foodprocessor/blender
 Dehydrator/ovn
 Patentglas/lufttæt beholder

Sådan gør du:

1

Hæld 300 gr. klid, 180 gr. tørrede økologiske dadler/figner/abrikoser/æbler/bananer og 20 gr. økologiske rosiner i foodprocessor og blend 2-3 minutter til en ensartet masse.

2

Spred blandingen ud på bakke/bageplade og sæt i dehydrator/ovn med ovnlåge på klem ved 70-80 grader i 1-2 timer til fiberdrysset er sprødt og knasende.

3

Opbevar i patentglas/lufttæt beholder i mørkt køkkenskab.

Fif & Råd:
4

• Der er masser af muligheder for at eksperimentere med smag og sundhed i hjemmelavet fiberdrys.

5

• Prøv fx at tilsætte 1 spsk. flydende honning, 1 spsk. kokosflager, 2 spsk. græskarkerner/sesamfrø/solsikkefrø (ferske) og 50 gr. hakkede hasselnødder/mandler/valnødder til den færdige fiberdrys for at tilføre ekstra smag, vitaminer og sunde, uspolerede Omega-3 og 6-fedtsyrer.

Fiberdrys

Skriv en kommentar

Henry Olsen

Hej,
Jeg hedder Henry, og er manden bag Olsens Basisvarer, der handler om, hvordan du selv kan fremstille familiens basisfødevarer hjemme i dit eget køkken.

Her er opskrifter på en stor del af de basisfødevarer, du køber i supermarkedet, og flere er på vej.

Du får 1. klasses basisfødevarer uden kemi, når du laver dem selv, og undervejs bliver du klogere på, hvad du putter i munden.

God fornøjelse!