Sæson: Juli-september Tomatpuré er velegnet til langtidsopbevaring til vinterens tomatsupper, pizzaer, saucer og sammenkogte retter

” Hjemmelavet tomatpuré uden konserveringsmidler kan holde sig seks-syv måneder i køleskab. 

Ingredienser:

2 kg. solmodne tomater, gerne San Marzano

2 løg (mellemstore)

3 spsk. sukker

2 spsk. salt

Vodka/atamon

 Udstyr:

Gryde

Spækbræt og køkkenkniv

Stavblender/blender/foodprocessor

Skål

Sigte

Grydeske

Patentglas, ca. 1 liter

” Alle solmodne tomater kan anvendes til tomatpuré, men San Marzano-tomater er særligt velegnede pga. deres høje tørstofindhold. 

Sådan gør du:

  1. Rengør, skold og desinficér patentglassene ved at skylle dem i vodka eller lunkent vand tilsat 2 spsk. atamon pr. liter vand.
  2. Skyl og hak tomater og løg og lad simre ved svag varme i 60 minutter under jævnlig omrøring.
  3. Blend tomatmassen i foodprocessor/stavblender til konsistensen er ensartet, og pres den gennem sigte med grydeskeen. Tilsæt salt og sukker og kog videre ved svag varme og jævnlig omrøring i 15-30 minutter, eller til tomatmassen har den rette konsistens (pas på, at den ikke brænder på!).
  4. Tag den hjemmelavede tomatpuré af varmen, lad den køle lidt ned og rør 2 spsk. atamon i puréen.
  5. Hæld den færdige tomatpuré på patentglas, så der er ca. 1 cm. luft i toppen, og stil i køleskab.

Fif & Råd:

Hjemmelavet tomatpuré tilsat atamon kan holde sig i syv-otte måneder i køleskabet i uåbnet tilstand.

Alle solmodne tomater egner sig til tomatpuré, men San Marzano-tomater er særligt velegnede pga. et ekstra højt tørstofindhold.

Koger du tomatpuréen yderligere ned, bliver den til tomatpasta.

Har du hverken have eller drivhus, kan det betale sig at vente med at lave tomatpuré til butiks-prisen når bunden i tomaternes højsæson i august-september.

Mere surt & sødt

Ketchup

Sæson: Juli-september Det er ingen sag at lave ketchup, så hvorfor ikke...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

" Olsens Basisvarer handler om selvforsyning, og hvordan du selv kan lave de fleste af de basisfødevarer, du køber i supermarkedet bedre, sundere, billigere og mere klimavenligt hjemme i dit eget køkken.”

~

Copyright

Olsens Basisvarer 2019