Print Options:

Tomatpuré

ANTAL PORTIONER12 PortionerSamlet arbejdstid15 min.Reel arbejdstid 1 time 15 min.

Hjemmelavet tomatpuré uden konserveringsmidler kan holde sig seks-syv måneder i køleskab.

Hjemmelavet tomatpure opskrift

 2 kg solmodne tomater, gerne San Marzano
 2 løg (mellemstore)
 3 spsk. sukker
 2 spsk. salt
 Vodka/atamon
Udstyr:
 Gryde
 Spækbræt og køkkenkniv
 Stavblender/blender/foodprocessor
 Skål
 Sigte
 Grydeske
 Patentglas, ca. 1 liter
1

Rengør, skold og desinficér patentglassene ved at skylle dem i vodka eller lunkent vand tilsat 2 spsk. atamon pr. liter vand.

2

Skyl og hak tomater og løg og lad simre ved svag varme i 60 minutter under jævnlig omrøring.

3

Blend tomatmassen i foodprocessor/stavblender til konsistensen er ensartet, og pres den gennem sigte med grydeskeen. Tilsæt salt og sukker og kog videre ved svag varme og jævnlig omrøring i 15-30 minutter, eller til tomatmassen har den rette konsistens (pas på, at den ikke brænder på!).

4

Tag den hjemmelavede tomatpuré af varmen, lad den køle lidt ned og rør 2 spsk. atamon i puréen.

5

Hæld den færdige tomatpuré på patentglas, så der er ca. 1 cm. luft i toppen, og stil i køleskab.

Fif & Råd:
6

• Hjemmelavet tomatpuré tilsat atamon kan holde sig i syv-otte måneder i køleskabet i uåbnet tilstand. Henkoges tomatpuréen i en trykkoger, kan den i princippet holde sig i årevis – helt uden brug af konserveringsmidler!

7

• Alle solmodne tomater egner sig til tomatpuré, men San Marzano-tomater er særligt velegnede pga. et ekstra højt tørstofindhold.

8

• Koger du tomatpuréen yderligere ned, bliver den til tomatpasta.

9

• Har du hverken have eller drivhus, kan det betale sig at vente med at lave tomatpuré til butiks-prisen når bunden i tomaternes højsæson i juli-august-september.

Hjemmelavet tomatpuré opskrift

-

Portioner 12