Hjemmelavet tomatpuré uden konserveringsmidler kan holde sig seks-syv måneder i køleskab.
Rengør, skold og desinficér patentglassene ved at skylle dem i vodka eller lunkent vand tilsat 2 spsk. atamon pr. liter vand.
Skyl og hak tomater og løg og lad simre ved svag varme i 60 minutter under jævnlig omrøring.
Blend tomatmassen i foodprocessor/stavblender til konsistensen er ensartet, og pres den gennem sigte med grydeskeen. Tilsæt salt og sukker og kog videre ved svag varme og jævnlig omrøring i 15-30 minutter, eller til tomatmassen har den rette konsistens (pas på, at den ikke brænder på!).
Tag den hjemmelavede tomatpuré af varmen, lad den køle lidt ned og rør 2 spsk. atamon i puréen.
Hæld den færdige tomatpuré på patentglas, så der er ca. 1 cm. luft i toppen, og stil i køleskab.
• Hjemmelavet tomatpuré tilsat atamon kan holde sig i syv-otte måneder i køleskabet i uåbnet tilstand. Henkoges tomatpuréen i en trykkoger, kan den i princippet holde sig i årevis – helt uden brug af konserveringsmidler!
• Alle solmodne tomater egner sig til tomatpuré, men San Marzano-tomater er særligt velegnede pga. et ekstra højt tørstofindhold.
• Koger du tomatpuréen yderligere ned, bliver den til tomatpasta.
• Har du hverken have eller drivhus, kan det betale sig at vente med at lave tomatpuré til butiks-prisen når bunden i tomaternes højsæson i juli-august-september.
Portioner 12