Tomatpuré

Reelt tidsforbrug15 min.Samlet tidsforbrug1 time 15 min.

Sæson: Juli-September Tomatpuré er velegnet til langtidsopbevaring til vinterens tomatsupper, pizzaer, saucer og sammenkogte retter

Bedømmelse
"Tomatpuré er velegnet til langtidsopbevaring til vinterens tomatsupper, pizzaer, saucer og sammenkogte retter"
AfHenry Olsen

Ingredienser

2 kg solmodne tomater, gerne San Marzano
2 løg (mellemstore)
3 spsk. sukker
2 spsk. salt
Vodka/atamon
Udstyr:
Gryde
Spækbræt og køkkenkniv
Stavblender/blender/foodprocessor
Skål
Sigte
Grydeske
Patentglas, ca. 1 liter

Skriv en kommentar

Sådan gør du:

1

Rengør, skold og desinficér patentglassene ved at skylle dem i vodka eller lunkent vand tilsat 2 spsk. atamon pr. liter vand.

2

Skyl og hak tomater og løg og lad simre ved svag varme i 60 minutter under jævnlig omrøring.

3

Blend tomatmassen i foodprocessor/stavblender til konsistensen er ensartet, og pres den gennem sigte med grydeskeen. Tilsæt salt og sukker og kog videre ved svag varme og jævnlig omrøring i 15-30 minutter, eller til tomatmassen har den rette konsistens (pas på, at den ikke brænder på!).

4

Tag den hjemmelavede tomatpuré af varmen, lad den køle lidt ned og rør 2 spsk. atamon i puréen.

5

Hæld den færdige tomatpuré på patentglas, så der er ca. 1 cm. luft i toppen, og stil i køleskab.

Fif & Råd:
6

• Hjemmelavet tomatpuré tilsat atamon kan holde sig i syv-otte måneder i køleskabet i uåbnet tilstand. Henkoges tomatpuréen i en trykkoger, kan den i princippet holde sig i årevis – helt uden brug af konserveringsmidler!

7

• Alle solmodne tomater egner sig til tomatpuré, men San Marzano-tomater er særligt velegnede pga. et ekstra højt tørstofindhold.

8

• Koger du tomatpuréen yderligere ned, bliver den til tomatpasta.

9

• Har du hverken have eller drivhus, kan det betale sig at vente med at lave tomatpuré til butiks-prisen når bunden i tomaternes højsæson i juli-august-september.

Mest populære opskrifter

Sprængt oksebrystBy Henry OlsenSprængt oksebryst er i fare for helt at forsvinde ud af den danske madkultur i disse år. Det sker næppe i USA, hvor den under navnet ”corned beef” er hovedingrediens i den elskede Reuben Sandwich.
FiskefarsBy Henry OlsenIndustriens fiskefars er proppet med vand og mel, så vil du have friskere, sundere og mere velsmagende fiskefrikadeller, må du selv lave farsen
Grovhakket leverpostejBy Henry OlsenOpskriften giver en klassisk, velsmagende og skærefast leverpostej, og har du mod på at eksperimentere, kan du bruge den som forlæg til at udvikle din egen ”hemmelige” opskrift.

Ingredienser

 2 kg solmodne tomater, gerne San Marzano
 2 løg (mellemstore)
 3 spsk. sukker
 2 spsk. salt
 Vodka/atamon
Udstyr:
 Gryde
 Spækbræt og køkkenkniv
 Stavblender/blender/foodprocessor
 Skål
 Sigte
 Grydeske
 Patentglas, ca. 1 liter

Sådan gør du:

1

Rengør, skold og desinficér patentglassene ved at skylle dem i vodka eller lunkent vand tilsat 2 spsk. atamon pr. liter vand.

2

Skyl og hak tomater og løg og lad simre ved svag varme i 60 minutter under jævnlig omrøring.

3

Blend tomatmassen i foodprocessor/stavblender til konsistensen er ensartet, og pres den gennem sigte med grydeskeen. Tilsæt salt og sukker og kog videre ved svag varme og jævnlig omrøring i 15-30 minutter, eller til tomatmassen har den rette konsistens (pas på, at den ikke brænder på!).

4

Tag den hjemmelavede tomatpuré af varmen, lad den køle lidt ned og rør 2 spsk. atamon i puréen.

5

Hæld den færdige tomatpuré på patentglas, så der er ca. 1 cm. luft i toppen, og stil i køleskab.

Fif & Råd:
6

• Hjemmelavet tomatpuré tilsat atamon kan holde sig i syv-otte måneder i køleskabet i uåbnet tilstand. Henkoges tomatpuréen i en trykkoger, kan den i princippet holde sig i årevis – helt uden brug af konserveringsmidler!

7

• Alle solmodne tomater egner sig til tomatpuré, men San Marzano-tomater er særligt velegnede pga. et ekstra højt tørstofindhold.

8

• Koger du tomatpuréen yderligere ned, bliver den til tomatpasta.

9

• Har du hverken have eller drivhus, kan det betale sig at vente med at lave tomatpuré til butiks-prisen når bunden i tomaternes højsæson i juli-august-september.

Tomatpuré

Skriv en kommentar

Henry Olsen

Hej,
Jeg hedder Henry, og er manden bag Olsens Basisvarer, der handler om, hvordan du selv kan fremstille familiens basisfødevarer hjemme i dit eget køkken.

Her er opskrifter på en stor del af de basisfødevarer, du køber i supermarkedet, og flere er på vej.

Du får 1. klasses basisfødevarer uden kemi, når du laver dem selv, og undervejs bliver du klogere på, hvad du putter i munden.

God fornøjelse!