Remoulade

Reelt tidsforbrug10 min.Samlet tidsforbrug10 min.

Sæson: Hele året Vi betragter den som ærkedansk, men faktisk findes remoulade i utallige versioner verden over. Det er syltede pickles, der giver remoulade sin let syrlige friskhed.

Bedømmelse
Trods franske aner vil franskmændene næppe kendes ved dansk remoulade, der for mange danskere er uundværligt tilbehør til fiskefilet, pommes-frites og smørrebrød.
AfHenry Thingvad
Antal20 portioner

Ingredienser

120 g mayonnaise
80 g cremefraiche/tykmælk/græsk yoghurt
4 spsk. syltede pickles, finthakkede/Picalilly
1 spsk. syltede kapers, finthakkede
2 spsk. syltede asier, finthakkede
2 spsk. syltede cornichoner, finthakkede/syltede agurker
1 tsk. karry
½ tsk. sød fransk sennep
½ tsk. gurkemeje, stødt
½ tsk. salt
½ tsk. sukker
1 knivspids peber
Evt. 1 spsk. flydende Atamon
Udstyr:
Køkkenkniv/foodprocessor/blender
Skærebræt
Skål
Patentglas
Skriv en kommentar

Sådan gør du:

1

Hak eller blend pickles, cornichoner og kapers så fint som muligt med kniv eller blend dem let i foodprocessor/blender.

2

Rør mayonnaise, cremefraiche, karry, gurkemeje, salt og peber sammen og bland med finthakkede syltede grønsager.

3

3. Smag til med salt, peber, karry og sennep, server straks eller opbevar i køleskab.

Fif & Råd:
4

• Hjemmelavet remoulade kan holde sig 3-4 uger i køleskabet i tildækket glas. Hvis du tilfører 1 tsk. atamon og hælder remouladen i et rent og desinficeret patent-glas, kan den holde et par måneder i køleskab.

5

• Foretrækker du en mindre fed remoulade, så udskift mayonnaisen med en tilsvarende mængde cremefraiche, skyr, kvark eller græsk yoghurt.

6

• Gurkemeje er smagløs i mindre mængder, og tilsættes primært pga. sin smukke gule farve.

7

• Der findes utallige opskrifter på hjemmelavet remoulade, så prøv dig frem, til du når den smag og konsistens, du og familien sætter mest pris på.

8

9

Hjemmelavet remoulade findes i utallige variationer, så du kan med fordel prøve dig frem til netop den udgave, du og familien sætter mest pris på.

Mest populære opskrifter

Sprængt oksebrystBy Henry OlsenSprængt oksebryst er i fare for helt at forsvinde ud af den danske madkultur i disse år. Det sker næppe i USA, hvor den under navnet ”corned beef” er hovedingrediens i den elskede Reuben Sandwich.
FiskefarsBy Henry OlsenIndustriens fiskefars er proppet med vand og mel, så vil du have friskere, sundere og mere velsmagende fiskefrikadeller, må du selv lave farsen
Grovhakket leverpostejBy Henry OlsenOpskriften giver en klassisk, velsmagende og skærefast leverpostej, og har du mod på at eksperimentere, kan du bruge den som forlæg til at udvikle din egen ”hemmelige” opskrift.

Ingredienser

 120 g mayonnaise
 80 g cremefraiche/tykmælk/græsk yoghurt
 4 spsk. syltede pickles, finthakkede/Picalilly
 1 spsk. syltede kapers, finthakkede
 2 spsk. syltede asier, finthakkede
 2 spsk. syltede cornichoner, finthakkede/syltede agurker
 1 tsk. karry
 ½ tsk. sød fransk sennep
 ½ tsk. gurkemeje, stødt
 ½ tsk. salt
 ½ tsk. sukker
 1 knivspids peber
 Evt. 1 spsk. flydende Atamon
Udstyr:
 Køkkenkniv/foodprocessor/blender
 Skærebræt
 Skål
 Patentglas

Sådan gør du:

1

Hak eller blend pickles, cornichoner og kapers så fint som muligt med kniv eller blend dem let i foodprocessor/blender.

2

Rør mayonnaise, cremefraiche, karry, gurkemeje, salt og peber sammen og bland med finthakkede syltede grønsager.

3

3. Smag til med salt, peber, karry og sennep, server straks eller opbevar i køleskab.

Fif & Råd:
4

• Hjemmelavet remoulade kan holde sig 3-4 uger i køleskabet i tildækket glas. Hvis du tilfører 1 tsk. atamon og hælder remouladen i et rent og desinficeret patent-glas, kan den holde et par måneder i køleskab.

5

• Foretrækker du en mindre fed remoulade, så udskift mayonnaisen med en tilsvarende mængde cremefraiche, skyr, kvark eller græsk yoghurt.

6

• Gurkemeje er smagløs i mindre mængder, og tilsættes primært pga. sin smukke gule farve.

7

• Der findes utallige opskrifter på hjemmelavet remoulade, så prøv dig frem, til du når den smag og konsistens, du og familien sætter mest pris på.

8

9

Hjemmelavet remoulade findes i utallige variationer, så du kan med fordel prøve dig frem til netop den udgave, du og familien sætter mest pris på.

Remoulade

Skriv en kommentar

Henry Olsen

Hej,
Jeg hedder Henry, og er manden bag Olsens Basisvarer, der handler om, hvordan du selv kan fremstille familiens basisfødevarer hjemme i dit eget køkken.

Her er opskrifter på en stor del af de basisfødevarer, du køber i supermarkedet, og flere er på vej.

Du får 1. klasses basisfødevarer uden kemi, når du laver dem selv, og undervejs bliver du klogere på, hvad du putter i munden.

God fornøjelse!