Pickles

Reelt tidsforbrug10 min.Samlet tidsforbrug14 dage

Sæson: Hele året Pickles er let kogte grøntsager modnet i en krydret eddikelage, og anvendes især som tilbehør til middagsretter og kødpålæg og som hovedingrediens i remoulade.

Bedømmelse
Du kan anvende præcis de grøntsager, du ønsker til din hjemmelavede pickles, fx peberfrugt, squash, hvidkål, grønne tomater, broccoli og chili.
AfHenry Thingvad
Antal20 portioner

Ingredienser

100 g blomkålsbuketter
300 g agurk
300 g gulerødder
200 g perleløg
10 g grønne bønner
Lage:
3 dl. eddike
3 dl. vand
3 spsk. mel
250 g sukker
2 tsk. Colmans sennep/2 tsk. gule sennepsfrø, stødt
2 tsk. salt
1 spsk. gurkemeje, stødt
Evt. atamon
Udstyr:
Gryde
Krydderikværn/morter
Patentglas 1 x 1,2 l./2 x 0,6 l./3 x 0,4 l./4 x 0,3 l.
Sigte
Grydeske
Skriv en kommentar

Sådan gør du:

1

Rengør, skold og desinficér patentglas ved at skylle det i vodka eller 2 spsk. atamon pr. liter vand.

2

Hæld eddike, sukker og salt i gryde og kog op.

3

Skyl grøntsagerne og skær i mindre stykker. Perleløgene skal være hele.

4

Læg perleløg og gulerødder i gryden og kog i 4 minutter. Tilsæt bønner, agurk og blomkålsbuketter og lad det hele få et kort opkog.

5

Tag grøntsagerne op og læg dem i patentglasset.

6

Rør sennep, gurkemeje og mel sammen med lidt vand og jævn kogelagen med blandingen under svag varme. Kog lagen i to minutter, hæld den over din pickles, luk glasset og sæt i køleskab.

Fif & Råd:
7

• Hjemmelavede pickles kan holde sig 3-4 uger i køleskab uden brug af konserveringsmidler. Smagen er på toppen efter 2 uger i køleskabet.

8

• Ønsker du at forlænge holdbarheden på din hjemmelavede pickles, kan du tilsætte 2 spsk. atamon til den færdige lage. Tilsæt først atamonen, når lagen er gået af kog, da atamon mister sin konserverende effekt ved 100 grader.

9

• Du kan anvende præcis de grøntsager, du ønsker til din hjemmelavede pickles, fx peberfrugt, squash, hvidkål, grønne tomater, broccoli og chili.

10

• Skalotteløg kan erstatte perleløg.

11

• Anvend din hjemmelavede pickles som grundingrediens i din egen hjemmelavede remoulade. Du vil næppe fortryde det.

12

• Hjemmelavet pickles er en glimrende værtindegave. Pynt evt. patentglasset med en etiket og en sløjfe.

13

14

Hjemmelavet pickles er en glimrende værtindegave. Pynt evt. glasset med en etiket og en sløjfe.

Mest populære opskrifter

Sprængt oksebrystBy Henry OlsenSprængt oksebryst er i fare for helt at forsvinde ud af den danske madkultur i disse år. Det sker næppe i USA, hvor den under navnet ”corned beef” er hovedingrediens i den elskede Reuben Sandwich.
FiskefarsBy Henry OlsenIndustriens fiskefars er proppet med vand og mel, så vil du have friskere, sundere og mere velsmagende fiskefrikadeller, må du selv lave farsen
Grovhakket leverpostejBy Henry OlsenOpskriften giver en klassisk, velsmagende og skærefast leverpostej, og har du mod på at eksperimentere, kan du bruge den som forlæg til at udvikle din egen ”hemmelige” opskrift.

Ingredienser

 100 g blomkålsbuketter
 300 g agurk
 300 g gulerødder
 200 g perleløg
 10 g grønne bønner
Lage:
 3 dl. eddike
 3 dl. vand
 3 spsk. mel
 250 g sukker
 2 tsk. Colmans sennep/2 tsk. gule sennepsfrø, stødt
 2 tsk. salt
 1 spsk. gurkemeje, stødt
  Evt. atamon
Udstyr:
 Gryde
 Krydderikværn/morter
 Patentglas 1 x 1,2 l./2 x 0,6 l./3 x 0,4 l./4 x 0,3 l.
 Sigte
 Grydeske

Sådan gør du:

1

Rengør, skold og desinficér patentglas ved at skylle det i vodka eller 2 spsk. atamon pr. liter vand.

2

Hæld eddike, sukker og salt i gryde og kog op.

3

Skyl grøntsagerne og skær i mindre stykker. Perleløgene skal være hele.

4

Læg perleløg og gulerødder i gryden og kog i 4 minutter. Tilsæt bønner, agurk og blomkålsbuketter og lad det hele få et kort opkog.

5

Tag grøntsagerne op og læg dem i patentglasset.

6

Rør sennep, gurkemeje og mel sammen med lidt vand og jævn kogelagen med blandingen under svag varme. Kog lagen i to minutter, hæld den over din pickles, luk glasset og sæt i køleskab.

Fif & Råd:
7

• Hjemmelavede pickles kan holde sig 3-4 uger i køleskab uden brug af konserveringsmidler. Smagen er på toppen efter 2 uger i køleskabet.

8

• Ønsker du at forlænge holdbarheden på din hjemmelavede pickles, kan du tilsætte 2 spsk. atamon til den færdige lage. Tilsæt først atamonen, når lagen er gået af kog, da atamon mister sin konserverende effekt ved 100 grader.

9

• Du kan anvende præcis de grøntsager, du ønsker til din hjemmelavede pickles, fx peberfrugt, squash, hvidkål, grønne tomater, broccoli og chili.

10

• Skalotteløg kan erstatte perleløg.

11

• Anvend din hjemmelavede pickles som grundingrediens i din egen hjemmelavede remoulade. Du vil næppe fortryde det.

12

• Hjemmelavet pickles er en glimrende værtindegave. Pynt evt. patentglasset med en etiket og en sløjfe.

13

14

Hjemmelavet pickles er en glimrende værtindegave. Pynt evt. glasset med en etiket og en sløjfe.

Pickles

Skriv en kommentar

Henry Olsen

Hej,
Jeg hedder Henry, og er manden bag Olsens Basisvarer, der handler om, hvordan du selv kan fremstille familiens basisfødevarer hjemme i dit eget køkken.

Her er opskrifter på en stor del af de basisfødevarer, du køber i supermarkedet, og flere er på vej.

Du får 1. klasses basisfødevarer uden kemi, når du laver dem selv, og undervejs bliver du klogere på, hvad du putter i munden.

God fornøjelse!