Øllebrød

Reelt tidsforbrug15 min.Samlet tidsforbrug8 timer

Sæson: Hele året Danskerne har spist den sunde og nærende grød af brød-rester og ølsjatter siden vikingetiden – og børnene elsker den stadig til morgenmad

Bedømmelse
Øllebrød er en ældgammel ret, og den sunde og nærende grød er stadig populær hos børnene – især med flødeskum på toppen.
AfHenry Olsen
Antal2 portioner

Ingredienser

200 g mørkt rugbrød uden kerner, gerne tørt
2,50 dl. vand
hvidtøl/nisseøl
50 g sukker/brun farin
Udstyr:
Gryde
Piskeris
Køkkenkniv
Målebæger
Spækbræt

Skriv en kommentar

Sådan gør du:

1

Skær brødet i små tern og læg i gryde, dæk med vand og hvidtøl og lad stå natten over.

2

Varm langsomt op under konstant omrøring, så grøden ikke brænder på og laver klumper.

3

Hæld sukker i grøden og lad simre ved svag varme i 10-15 minutter under omrøring.

4

Server din hjemmelavede øllebrød med mælk, fløde eller let pisket flødeskum.

Fif & Råd:
5

• Eventuelle klumper i øllebrøden fjernes ved at presse den gennem en sigte og varme den op igen, eller ved at give den en hurtig tur med en stavblender.

6

• Mange sætter pris på finthakkede citronskaller eller citronsaft i øllebrøden. Det koges i givet fald med i de sidste 5-10 minutter.

7

• Frys tørre rugbrødsrester og -skorper, så har du altid ingredienserne til en nem og nærende morgenmad.

8

• Øllebrød kan fryses.

Mest populære opskrifter

Sprængt oksebrystBy Henry OlsenSprængt oksebryst er i fare for helt at forsvinde ud af den danske madkultur i disse år. Det sker næppe i USA, hvor den under navnet ”corned beef” er hovedingrediens i den elskede Reuben Sandwich.
FiskefarsBy Henry OlsenIndustriens fiskefars er proppet med vand og mel, så vil du have friskere, sundere og mere velsmagende fiskefrikadeller, må du selv lave farsen
Grovhakket leverpostejBy Henry OlsenOpskriften giver en klassisk, velsmagende og skærefast leverpostej, og har du mod på at eksperimentere, kan du bruge den som forlæg til at udvikle din egen ”hemmelige” opskrift.

Ingredienser

 200 g mørkt rugbrød uden kerner, gerne tørt
 2,50 dl. vand
 hvidtøl/nisseøl
 50 g sukker/brun farin
Udstyr:
 Gryde
 Piskeris
 Køkkenkniv
 Målebæger
 Spækbræt

Sådan gør du:

1

Skær brødet i små tern og læg i gryde, dæk med vand og hvidtøl og lad stå natten over.

2

Varm langsomt op under konstant omrøring, så grøden ikke brænder på og laver klumper.

3

Hæld sukker i grøden og lad simre ved svag varme i 10-15 minutter under omrøring.

4

Server din hjemmelavede øllebrød med mælk, fløde eller let pisket flødeskum.

Fif & Råd:
5

• Eventuelle klumper i øllebrøden fjernes ved at presse den gennem en sigte og varme den op igen, eller ved at give den en hurtig tur med en stavblender.

6

• Mange sætter pris på finthakkede citronskaller eller citronsaft i øllebrøden. Det koges i givet fald med i de sidste 5-10 minutter.

7

• Frys tørre rugbrødsrester og -skorper, så har du altid ingredienserne til en nem og nærende morgenmad.

8

• Øllebrød kan fryses.

Øllebrød

Skriv en kommentar

Henry Olsen

Hej,
Jeg hedder Henry, og er manden bag Olsens Basisvarer, der handler om, hvordan du selv kan fremstille familiens basisfødevarer hjemme i dit eget køkken.

Her er opskrifter på en stor del af de basisfødevarer, du køber i supermarkedet, og flere er på vej.

Du får 1. klasses basisfødevarer uden kemi, når du laver dem selv, og undervejs bliver du klogere på, hvad du putter i munden.

God fornøjelse!