Mayonnaise

Reelt tidsforbrug5 min.Samlet tidsforbrug5 min.

Sæson: Hele året Det tager max 5 minutter at lave mayonnaise, og når du først en gang har smagt din egen, er du formentlig færdig med købe-udgaven.

Bedømmelse
Ønsker du en mayonnaise, der smager mere som mayonnaise på tube, så reducer mængden af sennep en anelse.
AfHenry Thingvad
Antal10 portioner

Ingredienser

2 æggeblommer
1 ½ dl. smagsneutral olie, fx rapsolie (IKKE olivenolie!)
1 tsk. citronsaft
1 knivspids peber
1 knivspids salt
tsk. dijonsennep
Evt. en knivspids sukker
Udstyr:
El-pisker/piskeris/stavblender/foodprocessor
Skål
Skriv en kommentar

Sådan gør du:

1

Pisk æggeblommer, sennep, citronsaft, salt og peber sammen i skålen.

2

Hæld langsomt olien i blandingen i en tynd, tynd stråle under konstant piskning til al olien er optaget.

3

Smag mayonnaisen til med citronsaft, salt og peber. Er den for tynd, så kom mere olie i. Den færdige mayonnaise må ikke glide af piskeriset.

4

Sæt den hjemmelavede mayonnaise i køleskab.

Fif & Råd:
5

• Hjemmelavet mayonnaise kan holde sig 1-2 uger i køleskab. Hvis den begynder at skille, kan den røres sammen igen.

6

• Denne opskrift giver ca. 2 dl mayonnaise.

7

• Lemon, æblecider og lagereddike kan erstatte citronsaft som syre i mayonnaisen.

8

• For at undgå at mayonnaisen skiller er det vigtigt, at æg og olie har nogenlunde samme temperatur! Skiller mayonnaisen, så lav en ny portion. Hvis den lykkes, så pisk (langsomt!) den skilte mayonnaise i.

9

• Ønsker du en mayonnaise, der smager mere som den kendte købe-mayonnaise på tube, så reducer mængden af sennep en anelse.

10

11

Det er vigtigt, at ingredienserne har nogenlunde samme temperatur, inden du går i gang, ellers risikerer mayonnaisen at skille!

Mest populære opskrifter

Sprængt oksebrystBy Henry OlsenSprængt oksebryst er i fare for helt at forsvinde ud af den danske madkultur i disse år. Det sker næppe i USA, hvor den under navnet ”corned beef” er hovedingrediens i den elskede Reuben Sandwich.
FiskefarsBy Henry OlsenIndustriens fiskefars er proppet med vand og mel, så vil du have friskere, sundere og mere velsmagende fiskefrikadeller, må du selv lave farsen
Grovhakket leverpostejBy Henry OlsenOpskriften giver en klassisk, velsmagende og skærefast leverpostej, og har du mod på at eksperimentere, kan du bruge den som forlæg til at udvikle din egen ”hemmelige” opskrift.

Ingredienser

 2 æggeblommer
 1 ½ dl. smagsneutral olie, fx rapsolie (IKKE olivenolie!)
 1 tsk. citronsaft
 1 knivspids peber
 1 knivspids salt
 tsk. dijonsennep
 Evt. en knivspids sukker
Udstyr:
 El-pisker/piskeris/stavblender/foodprocessor
 Skål

Sådan gør du:

1

Pisk æggeblommer, sennep, citronsaft, salt og peber sammen i skålen.

2

Hæld langsomt olien i blandingen i en tynd, tynd stråle under konstant piskning til al olien er optaget.

3

Smag mayonnaisen til med citronsaft, salt og peber. Er den for tynd, så kom mere olie i. Den færdige mayonnaise må ikke glide af piskeriset.

4

Sæt den hjemmelavede mayonnaise i køleskab.

Fif & Råd:
5

• Hjemmelavet mayonnaise kan holde sig 1-2 uger i køleskab. Hvis den begynder at skille, kan den røres sammen igen.

6

• Denne opskrift giver ca. 2 dl mayonnaise.

7

• Lemon, æblecider og lagereddike kan erstatte citronsaft som syre i mayonnaisen.

8

• For at undgå at mayonnaisen skiller er det vigtigt, at æg og olie har nogenlunde samme temperatur! Skiller mayonnaisen, så lav en ny portion. Hvis den lykkes, så pisk (langsomt!) den skilte mayonnaise i.

9

• Ønsker du en mayonnaise, der smager mere som den kendte købe-mayonnaise på tube, så reducer mængden af sennep en anelse.

10

11

Det er vigtigt, at ingredienserne har nogenlunde samme temperatur, inden du går i gang, ellers risikerer mayonnaisen at skille!

Mayonnaise

Skriv en kommentar

Henry Olsen

Hej,
Jeg hedder Henry, og er manden bag Olsens Basisvarer, der handler om, hvordan du selv kan fremstille familiens basisfødevarer hjemme i dit eget køkken.

Her er opskrifter på en stor del af de basisfødevarer, du køber i supermarkedet, og flere er på vej.

Du får 1. klasses basisfødevarer uden kemi, når du laver dem selv, og undervejs bliver du klogere på, hvad du putter i munden.

God fornøjelse!