Opskrift mascarpone

Mascarpone

Samlet arbejdstid20 min.Reel arbejdstid 1 day

Sæson: Hele året Hjemmelavet tiramisu kræver store mængder dyr mascarpone, men den er heldigvis dejlig nem at lave selv af fløde og vinsyre

Rating
Fordelen ved at lave sin egen mascarponen, er ikke alene, at den er bedre og billigere, du bestemmer også selv konsistensen. Ønskes en fastere konsistens, forlænges dræningstiden, og er den for tyk, røres den blot med en smule valle/fløde.
AfHenry Olsen
ANTAL PORTIONER8 Portioner

Ingredienser

1 l piskefløde
½ tsk. vinsyre/2 spsk. citronsaft
Udstyr:
Gryde med låg
Grydeske
Sigte/dørslag
Osteklæde/stofble/viskestykke
Mælketermometer/termometer
Patentglas/lufttæt beholder
Skriv en kommentar

Sådan gør du:

1

Pasteuriser fløden ved at varme den op til 85-90 grader.

2

Opløs vinsyren i 3 spsk. vand, hæld i fløden, rør grundigt og lad stå 5 minutter.

3

Læg låg på gryden og sæt i køleskab i 12 timer.

4

Beklæd sigte med osteklæde i bunden og hæld fløden over, så vallen kan løbe fra.

5

Dæk sigten med folie og sæt til dræning i køleskab i 12 timer. Rør evt. i ostemassen et par gange undervejs.

6

Skrab den færdige mascarpone i patentglas og sæt i køleskab.

Fif & Råd:
7

• Mascarpone bør opbevares i køleskab, hvor den kan holde sig 1 uge i lufttæt beholder. Mascarpone kan fryses. Denne opskrift giver ca. 620 gr. mascarpone.

8

• Mascarpone er en mælkemild, cremet friskost lavet af fløde, der koagulerer (stivner) ved hjælp af syre, fx vinsyre eller citronsaft. Citronsaften kan erstattes af ½ tsk. citronsyre.

9

• Fordelen ved at lave sin egen mascarpone, er ikke alene, at den er bedre og billigere, du bestemmer også selv konsistensen. Ønskes en fastere konsistens, forlænges dræningstiden, og er den for tyk, røres den blot med en smule valle/fløde.

10

• Mascarpone kan laves af ren fløde, halv fløde og halv mælk eller kun sødmælk, men vær opmærksom på, at den bliver mindre cremet, jo mindre fløde der anvendes.

11

• Osteklæde kan købes i tekstilbutikker eller på nettet, vinsyre i større supermarkeder.

12

• Mascarpone er hovedingrediens i den italienske dessert tiramisu, men anvendes også til andre desserter, fx cheesecakes, som creme i lakseruller, som flødeost, i saucer og i sammenkogte retter.

13

Hjemmelavet mascarpone

14

Smagen af hjemmelavet tiramisu når nye højder, når den cremede mascarpone også er hjemmelavet.

Mest populære opskrifter

Sprængt oksebrystBy Henry OlsenSprængt oksebryst er i fare for helt at forsvinde ud af den danske madkultur i disse år. Det sker næppe i USA, hvor den under navnet ”corned beef” er hovedingrediens i den elskede Reuben Sandwich.
FiskefarsBy Henry OlsenIndustriens fiskefars er proppet med vand og mel, så vil du have friskere, sundere og mere velsmagende fiskefrikadeller, må du selv lave farsen
Grovhakket leverpostejBy Henry OlsenOpskriften giver en klassisk, velsmagende og skærefast leverpostej, og har du mod på at eksperimentere, kan du bruge den som forlæg til at udvikle din egen ”hemmelige” opskrift.

Ingredienser

 1 l piskefløde
 ½ tsk. vinsyre/2 spsk. citronsaft
Udstyr:
 Gryde med låg
 Grydeske
 Sigte/dørslag
 Osteklæde/stofble/viskestykke
 Mælketermometer/termometer
 Patentglas/lufttæt beholder

Sådan gør du:

1

Pasteuriser fløden ved at varme den op til 85-90 grader.

2

Opløs vinsyren i 3 spsk. vand, hæld i fløden, rør grundigt og lad stå 5 minutter.

3

Læg låg på gryden og sæt i køleskab i 12 timer.

4

Beklæd sigte med osteklæde i bunden og hæld fløden over, så vallen kan løbe fra.

5

Dæk sigten med folie og sæt til dræning i køleskab i 12 timer. Rør evt. i ostemassen et par gange undervejs.

6

Skrab den færdige mascarpone i patentglas og sæt i køleskab.

Fif & Råd:
7

• Mascarpone bør opbevares i køleskab, hvor den kan holde sig 1 uge i lufttæt beholder. Mascarpone kan fryses. Denne opskrift giver ca. 620 gr. mascarpone.

8

• Mascarpone er en mælkemild, cremet friskost lavet af fløde, der koagulerer (stivner) ved hjælp af syre, fx vinsyre eller citronsaft. Citronsaften kan erstattes af ½ tsk. citronsyre.

9

• Fordelen ved at lave sin egen mascarpone, er ikke alene, at den er bedre og billigere, du bestemmer også selv konsistensen. Ønskes en fastere konsistens, forlænges dræningstiden, og er den for tyk, røres den blot med en smule valle/fløde.

10

• Mascarpone kan laves af ren fløde, halv fløde og halv mælk eller kun sødmælk, men vær opmærksom på, at den bliver mindre cremet, jo mindre fløde der anvendes.

11

• Osteklæde kan købes i tekstilbutikker eller på nettet, vinsyre i større supermarkeder.

12

• Mascarpone er hovedingrediens i den italienske dessert tiramisu, men anvendes også til andre desserter, fx cheesecakes, som creme i lakseruller, som flødeost, i saucer og i sammenkogte retter.

13

Hjemmelavet mascarpone

14

Smagen af hjemmelavet tiramisu når nye højder, når den cremede mascarpone også er hjemmelavet.

Mascarpone

Skriv en kommentar

Henry Olsen

Hej,
Jeg hedder Henry, og er manden bag Olsens Basisvarer, der handler om, hvordan du selv kan fremstille familiens basisfødevarer hjemme i dit eget køkken.

Her er opskrifter på en stor del af de basisfødevarer, du køber i supermarkedet, og flere er på vej.

Du får 1. klasses basisfødevarer uden kemi, når du laver dem selv, og undervejs bliver du klogere på, hvad du putter i munden.

God fornøjelse!