Makrel i tomat

Reelt tidsforbrug20 min.Samlet tidsforbrug2 timer 20 min.

Sæson: Juni-oktober Er du træt af ildelugtende dåser med makrel i tomat, så overvej at lave din egen helt fra bunden – den lugter ikke, smager himmelsk og er forbavsende nem at lave

Bedømmelse
Makrel i tomat er sundt, og en af danskernes absolutte favoritter på rugbrødsmaden.
AfHenry Olsen
Antal6 portioner

Ingredienser

3 makrelfileter uden skind
0,50 l tomatsauce
1 tsk. salt
0,50 tsk. friskkværnet peber
Atamon
Udstyr:
Spækbræt
Filetkniv
Ske
Tragt
Patentglas
Skriv en kommentar

Sådan gør du:

1

Rens og skyl makrelfileterne under rindende vand. Læg makrellen på siden og fjern skindet ved forsigtigt at trække filetkniven langs med rygsøjlen, mens der holdes igen i skindet i den anden ende (*). Mærk omhyggeligt fileterne efter med fingrene, at der ikke er nogen ben tilbage.

2

Drys fileterne med salt og peber og lad dem trække 1-2 timer i køleskab. Skyl derefter saltet af fileterne.

3

Rengør, skold og desinficer patentglas, spækbræt, tragt og filetkniv i lunkent vand tilsat 2 spsk. atamon pr. liter vand.

4

Hæld lidt tomatsauce i bunden af patentglas, læg et lag makrelfilet oven over, hæld tomatsauce over og så fremdeles til glasset er fyldt. Slut af med et lag tomatsauce i toppen og luk patentglasset.

5

Kom patentglasset i vandbad og sæt det i forvarmet ovn ved 80 grader.

6

Kog makrelfileterne ved 80 grader i 1 time, sluk ovnen og lad makrellen køle langsomt ned i ovnen.

7

Sæt i køleskab.

*Det er nemmere at flå skindet af makreller, hvis de først lægges i eddikevand. Bland koldt vand med en sjat lagereddike, læg makrelfileterne i blandingen med skindsiden nedad og sæt i køleskab i 20 minutter.

Fif & Råd:
8

• Hjemmelavet makrel i tomat kan holde sig i køleskab i op til 3 måneder.

9

• Makrel er en fed fisk, som harskner hurtigt. Det er muligt at afhjælpe harskningen og optimere smagen ved at dryppe citronsaft (antioxidant) over makrelfileten.

Mest populære opskrifter

Sprængt oksebrystBy Henry OlsenSprængt oksebryst er i fare for helt at forsvinde ud af den danske madkultur i disse år. Det sker næppe i USA, hvor den under navnet ”corned beef” er hovedingrediens i den elskede Reuben Sandwich.
FiskefarsBy Henry OlsenIndustriens fiskefars er proppet med vand og mel, så vil du have friskere, sundere og mere velsmagende fiskefrikadeller, må du selv lave farsen
Grovhakket leverpostejBy Henry OlsenOpskriften giver en klassisk, velsmagende og skærefast leverpostej, og har du mod på at eksperimentere, kan du bruge den som forlæg til at udvikle din egen ”hemmelige” opskrift.

Ingredienser

 3 makrelfileter uden skind
 0,50 l tomatsauce
 1 tsk. salt
 0,50 tsk. friskkværnet peber
 Atamon
Udstyr:
 Spækbræt
 Filetkniv
 Ske
 Tragt
 Patentglas

Sådan gør du:

1

Rens og skyl makrelfileterne under rindende vand. Læg makrellen på siden og fjern skindet ved forsigtigt at trække filetkniven langs med rygsøjlen, mens der holdes igen i skindet i den anden ende (*). Mærk omhyggeligt fileterne efter med fingrene, at der ikke er nogen ben tilbage.

2

Drys fileterne med salt og peber og lad dem trække 1-2 timer i køleskab. Skyl derefter saltet af fileterne.

3

Rengør, skold og desinficer patentglas, spækbræt, tragt og filetkniv i lunkent vand tilsat 2 spsk. atamon pr. liter vand.

4

Hæld lidt tomatsauce i bunden af patentglas, læg et lag makrelfilet oven over, hæld tomatsauce over og så fremdeles til glasset er fyldt. Slut af med et lag tomatsauce i toppen og luk patentglasset.

5

Kom patentglasset i vandbad og sæt det i forvarmet ovn ved 80 grader.

6

Kog makrelfileterne ved 80 grader i 1 time, sluk ovnen og lad makrellen køle langsomt ned i ovnen.

7

Sæt i køleskab.

*Det er nemmere at flå skindet af makreller, hvis de først lægges i eddikevand. Bland koldt vand med en sjat lagereddike, læg makrelfileterne i blandingen med skindsiden nedad og sæt i køleskab i 20 minutter.

Fif & Råd:
8

• Hjemmelavet makrel i tomat kan holde sig i køleskab i op til 3 måneder.

9

• Makrel er en fed fisk, som harskner hurtigt. Det er muligt at afhjælpe harskningen og optimere smagen ved at dryppe citronsaft (antioxidant) over makrelfileten.

Makrel i tomat

Skriv en kommentar

Henry Olsen

Hej,
Jeg hedder Henry, og er manden bag Olsens Basisvarer, der handler om, hvordan du selv kan fremstille familiens basisfødevarer hjemme i dit eget køkken.

Her er opskrifter på en stor del af de basisfødevarer, du køber i supermarkedet, og flere er på vej.

Du får 1. klasses basisfødevarer uden kemi, når du laver dem selv, og undervejs bliver du klogere på, hvad du putter i munden.

God fornøjelse!