Krydderiblanding á la Miracoli

Reelt tidsforbrug10 min.Samlet tidsforbrug10 min.

Sæson: Hele året Krydderiblandingen i den klassiske Miracoli Spaghetti-ret koster reelt tæt ved 1000 kr. kiloet – det kan du gøre langt billigere selv

Bedømmelse
AfHenry Olsen

Ingredienser

40 g tomatpulver
30 g hvidløgspulver
20 g løgpulver
75 g salt
4 spsk. sellerifrø/tørret selleri
4 spsk. tørret oregano
4 spsk. tørret timian
3 spsk. tørret basilikum
2 spsk. tørret merian
1 tsk. tørret fennikel
1 tsk. sukker
½ tsk. rosmarin
1 laurbærblad
Udstyr:
Krydderikværn/foodprocessor/morter
Lufttæt beholder/henkogningsglas
Skriv en kommentar

Sådan gør du:

1

Vej ingredienserne op og giv dem en tur i krydderkværn/foodprocessor til blandingen er fin og ensartet.

2

Hæld i lufttæt beholder.

Fif & Råd:
3

• Krydderiblandingen kan holde sig i op til seks måneder i lufttæt beholder i et mørkt og tørt køkkenskab.

4

• Krydderiblanding kan også anvendes til at fremtrylle en velsmagende kødsauce til pasta/Spaghetti bolognese på rekordtid.

5

• Denne krydderiblanding er ikke 100 pct. identisk med den originale italienske krydderiblanding i Mirácoli Spaghetti-ret, men det er tæt ved, og den er i hvert fald mindst lige så velsmagende!

6

• Prisen på krydderiblandingen kan nedbringes betragteligt, hvis du selv tørrer krydderierne. Der er især mange penge at spare ved selv at tørre løg, hvidløg og selleri (bladselleri/knoldselleri) og kværne det til pulver. For byboere uden mulighed for selv at avle tomater, kan det bedst svare sig at tørre tomater til pulver sidst på tomat-sæsonen i august-september, hvor priserne er i bund.

Mest populære opskrifter

Sprængt oksebrystBy Henry OlsenSprængt oksebryst er i fare for helt at forsvinde ud af den danske madkultur i disse år. Det sker næppe i USA, hvor den under navnet ”corned beef” er hovedingrediens i den elskede Reuben Sandwich.
FiskefarsBy Henry OlsenIndustriens fiskefars er proppet med vand og mel, så vil du have friskere, sundere og mere velsmagende fiskefrikadeller, må du selv lave farsen
Grovhakket leverpostejBy Henry OlsenOpskriften giver en klassisk, velsmagende og skærefast leverpostej, og har du mod på at eksperimentere, kan du bruge den som forlæg til at udvikle din egen ”hemmelige” opskrift.

Ingredienser

 40 g tomatpulver
 30 g hvidløgspulver
 20 g løgpulver
 75 g salt
 4 spsk. sellerifrø/tørret selleri
 4 spsk. tørret oregano
 4 spsk. tørret timian
 3 spsk. tørret basilikum
 2 spsk. tørret merian
 1 tsk. tørret fennikel
 1 tsk. sukker
 ½ tsk. rosmarin
 1 laurbærblad
Udstyr:
 Krydderikværn/foodprocessor/morter
 Lufttæt beholder/henkogningsglas

Sådan gør du:

1

Vej ingredienserne op og giv dem en tur i krydderkværn/foodprocessor til blandingen er fin og ensartet.

2

Hæld i lufttæt beholder.

Fif & Råd:
3

• Krydderiblandingen kan holde sig i op til seks måneder i lufttæt beholder i et mørkt og tørt køkkenskab.

4

• Krydderiblanding kan også anvendes til at fremtrylle en velsmagende kødsauce til pasta/Spaghetti bolognese på rekordtid.

5

• Denne krydderiblanding er ikke 100 pct. identisk med den originale italienske krydderiblanding i Mirácoli Spaghetti-ret, men det er tæt ved, og den er i hvert fald mindst lige så velsmagende!

6

• Prisen på krydderiblandingen kan nedbringes betragteligt, hvis du selv tørrer krydderierne. Der er især mange penge at spare ved selv at tørre løg, hvidløg og selleri (bladselleri/knoldselleri) og kværne det til pulver. For byboere uden mulighed for selv at avle tomater, kan det bedst svare sig at tørre tomater til pulver sidst på tomat-sæsonen i august-september, hvor priserne er i bund.

Krydderiblanding á la Miracoli

Skriv en kommentar

Henry Olsen

Hej,
Jeg hedder Henry, og er manden bag Olsens Basisvarer, der handler om, hvordan du selv kan fremstille familiens basisfødevarer hjemme i dit eget køkken.

Her er opskrifter på en stor del af de basisfødevarer, du køber i supermarkedet, og flere er på vej.

Du får 1. klasses basisfødevarer uden kemi, når du laver dem selv, og undervejs bliver du klogere på, hvad du putter i munden.

God fornøjelse!