
Krydderiblanding á la Miracoli
Sæson: Hele året Krydderiblandingen i den klassiske Miracoli Spaghetti-ret koster reelt tæt ved 1000 kr. kiloet – det kan du gøre langt billigere selv
Ingredienser
Til en portion spaghetti-ret á la Miracoli skal du bruge 250 gr. spaghetti, en ds. konc. tomatpasta á 140 gr., to spiseskefulde revet parmesan, en klat smør og en spiseskefuld krydderiblanding.
Sådan gør du:
1. Hæld tomatpastaen i gryde og fyld den tomme dåse med vand og hæld over.
2. Tilsæt smørklat og krydderiblanding og kog ved svag varme i 5 minutter.
3. Hæld tomatsaucen over den kogte spaghetti og server med revet parmesan på toppen.
Sådan gør du:
Vej ingredienserne op og giv dem en tur i krydderkværn/foodprocessor til blandingen er fin og ensartet.
Hæld i lufttæt beholder.
• Krydderiblandingen kan holde sig i op til seks måneder i lufttæt beholder i et mørkt og tørt køkkenskab.
• Krydderiblanding kan også anvendes til at fremtrylle en velsmagende kødsauce til pasta/Spaghetti bolognese på rekordtid.
• Denne krydderiblanding er ikke 100 pct. identisk med den originale italienske krydderiblanding i Mirácoli Spaghetti-ret, men det er tæt ved, og den er i hvert fald mindst lige så velsmagende!
• Prisen på krydderiblandingen kan nedbringes betragteligt, hvis du selv tørrer krydderierne. Der er især mange penge at spare ved selv at tørre løg, hvidløg og selleri (bladselleri/knoldselleri) og kværne det til pulver. For byboere uden mulighed for selv at avle tomater, kan det bedst svare sig at tørre tomater til pulver sidst på tomat-sæsonen i august-september, hvor priserne er i bund.
Mest populære opskrifter
Ingredienser
Sådan gør du:
Vej ingredienserne op og giv dem en tur i krydderkværn/foodprocessor til blandingen er fin og ensartet.
Hæld i lufttæt beholder.
• Krydderiblandingen kan holde sig i op til seks måneder i lufttæt beholder i et mørkt og tørt køkkenskab.
• Krydderiblanding kan også anvendes til at fremtrylle en velsmagende kødsauce til pasta/Spaghetti bolognese på rekordtid.
• Denne krydderiblanding er ikke 100 pct. identisk med den originale italienske krydderiblanding i Mirácoli Spaghetti-ret, men det er tæt ved, og den er i hvert fald mindst lige så velsmagende!
• Prisen på krydderiblandingen kan nedbringes betragteligt, hvis du selv tørrer krydderierne. Der er især mange penge at spare ved selv at tørre løg, hvidløg og selleri (bladselleri/knoldselleri) og kværne det til pulver. For byboere uden mulighed for selv at avle tomater, kan det bedst svare sig at tørre tomater til pulver sidst på tomat-sæsonen i august-september, hvor priserne er i bund.