Hvidløgspulver

Reelt tidsforbrug30 min.Samlet tidsforbrug8 timer

Sæson: Hele året Det er uhyre nemt at lave sit eget hvidløgspulver – men det anbefales stærkt at tørre hvidløgene udendørs, hvis du har mulighed for det

Bedømmelse
Hvidløg kan være stærkt irriterende for øjne og lugtesans, så det er en god idé at placere dehydratoren udendørs, når du tørrer hvidløg.
AfHenry Olsen

Ingredienser

½ kg hvidløg
Udstyr:
Dehydrator/ovn
Spækbræt
Køkkenkniv
Krydderikværn/morter
Sigte
Patentglas/lufttæt beholder

Skriv en kommentar

Sådan gør du:

1

Pil hvidløgene og skær dem i tynde skiver.

2

Fordel hvidløgsskiverne på tørrebakker/bageplader og tør i ca. 8 timer ved 70 grader. Vend skiverne et par gange undervejs for at lette udtørringen.

3

Udtørringen er færdig, når løgene knaser mellem fingrene.

4

Lad løgene stå et par timer, så evt. restvæske i midten kan nå at fordele sig, og giv dem derefter endnu en kort tørretur.

5

Køl ned og blend de tørrede hvidløgsskiver fint i krydderikværn/morter.

6

Sigt hvidløgspulveret og blend evt. smuler igen.

7

Hæld dit hjemmelavede hvidløgspulver på patentglas og opbevar mørkt og ikke for varmt.

Fif & Råd
8

• Korrekt tørret hvidløgspulver kan i princippet holde sig uendeligt, hvis det opbevares mørkt og ikke for varmt. Klumper hvidløgspulveret er det udtryk for, at det ikke er helt tørt. Giv det en ekstra tørretur. Det skal være knastørt, ellers mugner det!

9

• Hvidløg kan være stærkt irriterende for øjne og lugtesans, så det er en god idé at placere dehydratoren udendørs, når du tørrer hvidløg. Det er ligeledes en god idé at vaske dehydrator-bakkerne grundigt med vand og sæbe, når du er færdig!

10

• Anvender du en bageovn til tørring, så vær opmærksom på, at ovnlågen bør stå på klem, så dampen fra hvidløgene kan slippe ud.

Mest populære opskrifter

Sprængt oksebrystBy Henry OlsenSprængt oksebryst er i fare for helt at forsvinde ud af den danske madkultur i disse år. Det sker næppe i USA, hvor den under navnet ”corned beef” er hovedingrediens i den elskede Reuben Sandwich.
FiskefarsBy Henry OlsenIndustriens fiskefars er proppet med vand og mel, så vil du have friskere, sundere og mere velsmagende fiskefrikadeller, må du selv lave farsen
Grovhakket leverpostejBy Henry OlsenOpskriften giver en klassisk, velsmagende og skærefast leverpostej, og har du mod på at eksperimentere, kan du bruge den som forlæg til at udvikle din egen ”hemmelige” opskrift.

Ingredienser

 ½ kg hvidløg
Udstyr:
 Dehydrator/ovn
 Spækbræt
 Køkkenkniv
 Krydderikværn/morter
 Sigte
 Patentglas/lufttæt beholder

Sådan gør du:

1

Pil hvidløgene og skær dem i tynde skiver.

2

Fordel hvidløgsskiverne på tørrebakker/bageplader og tør i ca. 8 timer ved 70 grader. Vend skiverne et par gange undervejs for at lette udtørringen.

3

Udtørringen er færdig, når løgene knaser mellem fingrene.

4

Lad løgene stå et par timer, så evt. restvæske i midten kan nå at fordele sig, og giv dem derefter endnu en kort tørretur.

5

Køl ned og blend de tørrede hvidløgsskiver fint i krydderikværn/morter.

6

Sigt hvidløgspulveret og blend evt. smuler igen.

7

Hæld dit hjemmelavede hvidløgspulver på patentglas og opbevar mørkt og ikke for varmt.

Fif & Råd
8

• Korrekt tørret hvidløgspulver kan i princippet holde sig uendeligt, hvis det opbevares mørkt og ikke for varmt. Klumper hvidløgspulveret er det udtryk for, at det ikke er helt tørt. Giv det en ekstra tørretur. Det skal være knastørt, ellers mugner det!

9

• Hvidløg kan være stærkt irriterende for øjne og lugtesans, så det er en god idé at placere dehydratoren udendørs, når du tørrer hvidløg. Det er ligeledes en god idé at vaske dehydrator-bakkerne grundigt med vand og sæbe, når du er færdig!

10

• Anvender du en bageovn til tørring, så vær opmærksom på, at ovnlågen bør stå på klem, så dampen fra hvidløgene kan slippe ud.

Hvidløgspulver

Skriv en kommentar

Henry Olsen

Hej,
Jeg hedder Henry, og er manden bag Olsens Basisvarer, der handler om, hvordan du selv kan fremstille familiens basisfødevarer hjemme i dit eget køkken.

Her er opskrifter på en stor del af de basisfødevarer, du køber i supermarkedet, og flere er på vej.

Du får 1. klasses basisfødevarer uden kemi, når du laver dem selv, og undervejs bliver du klogere på, hvad du putter i munden.

God fornøjelse!