Henkogte ferskner

Sæson: Juni-september Det kan varmt anbefales at henkoge ferskner i sukkerlage, hvis du har en sød tand, et ferskentræ eller falder over et godt tilbud hos den lokale grønthandler

Bedømmelse
Ferskner til henkogning bør være spisemodne, ellers er det næsten umuligt at få stenene ud, uden at ferskenerne bliver smattede.
AfHenry Olsen
Antal6 portioner

Ingredienser

1 kg ferskner/abrikoser/nektariner
125 g sukker
2 ½ dl. vand
Udstyr:
Henkogningsgryde/alm. gryde/ovn til vandbad
Stor skål
Henkogningsglas1 x 1 l./2 x 0,5 l./4 x 0,25 l.

Skriv en kommentar

Sådan gør du:

1

Rengør henkogningsglas og gummipakning og desinficer det ved at skylle det i vodka eller vand tilsat 2 spsk. atamon pr. liter vand.

2

Kog vand og sukker til sukkerlage, skum af og lad lagen køle ned.

3

De rengjorte ferskner – evt. skrællede, flækkede og udstenede – lægges tæt i henkogningsglasset.

4

Hæld den afkølede sukkerlage over til ca. 2-3 cm fra glassets kant.

5

Desinficér glaskanten med alkohol-/atamonfugtet klud og luk glasset.

6

Varm langsomt glasset op i gryde til 85-100 grader og henkog derefter i 35 minutter, eller henkog glasset i 35 minutter i vandbad i ovn ved 140 grader.

7

Lad henkogningsglasset køle langsomt ned i gryde/ovn, inden du tager det ud, det forbedrer smag og holdbarhed.

8

Opbevar henkogningsglasset i køleskab eller i mørkt og køligt køkkenskab.

Fif & Råd:
9

• Hvis du er omhyggelig med hygiejne og opbevaring kan henkogte jordbær holde sig i årevis.

10

• Ferskner/abrikoser/nektariner til henkogning bør være spisemodne, ellers er det næsten umuligt at få stenene ud, uden at frugterne smatter ud.

11

• Ferskner/abrikoser/nektariner kan henkoges hele eller halve og med og uden skræl og sten.

12

• Ferskner/abrikoser/nektariner er perfekte til henkogning i sukkerlage, og var på oldemors tid en yderst populær dessert med råcreme/flødeskum og evt. mandelsplinter på toppen.

Mest populære opskrifter

Sprængt oksebrystBy Henry OlsenSprængt oksebryst er i fare for helt at forsvinde ud af den danske madkultur i disse år. Det sker næppe i USA, hvor den under navnet ”corned beef” er hovedingrediens i den elskede Reuben Sandwich.
FiskefarsBy Henry OlsenIndustriens fiskefars er proppet med vand og mel, så vil du have friskere, sundere og mere velsmagende fiskefrikadeller, må du selv lave farsen
Grovhakket leverpostejBy Henry OlsenOpskriften giver en klassisk, velsmagende og skærefast leverpostej, og har du mod på at eksperimentere, kan du bruge den som forlæg til at udvikle din egen ”hemmelige” opskrift.

Ingredienser

 1 kg ferskner/abrikoser/nektariner
 125 g sukker
 2 ½ dl. vand
Udstyr:
 Henkogningsgryde/alm. gryde/ovn til vandbad
 Stor skål
 Henkogningsglas1 x 1 l./2 x 0,5 l./4 x 0,25 l.

Sådan gør du:

1

Rengør henkogningsglas og gummipakning og desinficer det ved at skylle det i vodka eller vand tilsat 2 spsk. atamon pr. liter vand.

2

Kog vand og sukker til sukkerlage, skum af og lad lagen køle ned.

3

De rengjorte ferskner – evt. skrællede, flækkede og udstenede – lægges tæt i henkogningsglasset.

4

Hæld den afkølede sukkerlage over til ca. 2-3 cm fra glassets kant.

5

Desinficér glaskanten med alkohol-/atamonfugtet klud og luk glasset.

6

Varm langsomt glasset op i gryde til 85-100 grader og henkog derefter i 35 minutter, eller henkog glasset i 35 minutter i vandbad i ovn ved 140 grader.

7

Lad henkogningsglasset køle langsomt ned i gryde/ovn, inden du tager det ud, det forbedrer smag og holdbarhed.

8

Opbevar henkogningsglasset i køleskab eller i mørkt og køligt køkkenskab.

Fif & Råd:
9

• Hvis du er omhyggelig med hygiejne og opbevaring kan henkogte jordbær holde sig i årevis.

10

• Ferskner/abrikoser/nektariner til henkogning bør være spisemodne, ellers er det næsten umuligt at få stenene ud, uden at frugterne smatter ud.

11

• Ferskner/abrikoser/nektariner kan henkoges hele eller halve og med og uden skræl og sten.

12

• Ferskner/abrikoser/nektariner er perfekte til henkogning i sukkerlage, og var på oldemors tid en yderst populær dessert med råcreme/flødeskum og evt. mandelsplinter på toppen.

Henkogte ferskner

Skriv en kommentar

Henry Olsen

Hej,
Jeg hedder Henry, og er manden bag Olsens Basisvarer, der handler om, hvordan du selv kan fremstille familiens basisfødevarer hjemme i dit eget køkken.

Her er opskrifter på en stor del af de basisfødevarer, du køber i supermarkedet, og flere er på vej.

Du får 1. klasses basisfødevarer uden kemi, når du laver dem selv, og undervejs bliver du klogere på, hvad du putter i munden.

God fornøjelse!