Print Options:

Fyldte peppadew

Antal5 portionerReelt tidsforbrug15 min.Samlet tidsforbrug15 min.

De sur-søde peppadew-pebre får et ekstra pift med hjemmelavet flødeost. Den farverige delikatesse er yderst populær til tapas og som værtindegave.

 Et glas peppadew-pebre uden fyld (ca. 25-30 stk.)
 200 g neutral flødeost/gedefeta
 Rapsolie/smagsneutral olie
 Atamon
Udstyr:
 Skål
 Piskeris
 Ske
 Sprøjtepose/frysepose/teske
 Rent viskestykke
 Patentglas/lufttæt beholder
1

Rengør, skold og desinficér patentglas ved at skylle i ren vodka eller 2 spsk. atamon udrørt i 1 liter lunkent vand.

2

Dræn glasset med syltede peppadew-pebre og ryst forsigtigt saltvandet ud af pebrene.

3

Rør flødeosten op, stop i sprøjtepose og fyld peberfrugterne ved at stikke tyllen ned i bunden af peberen og sprøjte osten ud, mens tyllen langsomt trækkes ud. Glat evt. overfladen.

4

Læg forsigtigt de fyldte peppadews i patentglas, fyld efter med olie til de er dækket, luk glasset og opbevar i køleskab.

5

De røde pebre er klar til at blive fyldt op med flødeost. På billedet ses peppadew-agtige pebre til under halv pris fra Netto. De er ok, men smagen er dog langt fra på højde med den sursøde smag af ægte peppadews.

Fif & Råd:
6

• Hjemmelavede fyldte peppadews kan holde sig 1-2 måneder i køleskab.

7

• Peppadew kan købes syltede i bl.a. Irma for omkring 40 kr. pr. glas med omkring 25-30 stk. Netto og Lidl sælger røde peppadew-agtige pebre på glas fra Italien til under halv pris, som fint kan gå an, men langt fra kan måle sig med den sursøde smag af ægte peppadews.

8

• Hjemmelavet flødeost er mere smagfuld, blød og cremet end købe-flødeost. Flødeost fra Tholstrup, Kirk og Philadelphia er dog ganske udmærkede, og kan evt. gøres mere cremet ved at blive rørt sammen med lidt flødeskum.

9

• Den let syrlige smag af gedefeta-ost passer fortrinligt til de sursøde peppadews, evt. blandet med flødeost. Mos fetaen med gaffel til en blød og ensartet konsistens og stop i sprøjtepose. De bedste gedefeta-oste fås på dåse hos etniske grønthandlere.

10

• Peppadew (Capsicum baccatum) er et beskyttet sydafrikansk varemærke for Sweet Piquanté Peppers, og dyrkes i den sydafrikanske Limpopo-provins. Peppadews sælges også under navnene Baby Pepper, Sweet Cherry Piquanté og Cherry Piquanté. Den søde smag skyldes dels den særlige pebersort, dels at frøene er fjernet, og at der er tilsat sukker til syltelagen. Peppadew-peberen blev opdaget i Sydafrika ved en tilfældighed så sent som i 1993.

11

• Peppadews serveres ofte til tapas eller som snack.

Nutrition Facts

Servings 5