Fyldte peppadew

Reelt tidsforbrug15 min.Samlet tidsforbrug15 min.

Sæson: Hele året Supermarkedernes udgave kommer hverken smags- eller prismæssigt i nærheden af en hjemmelavet fyldt med din egen cremede flødeost.

Bedømmelse
De sur-søde peppadew-pebre får et ekstra pift med hjemmelavet flødeost. Den farverige delikatesse er yderst populær til tapas og som værtindegave.
AfHenry Olsen

Ingredienser

Et glas peppadew-pebre uden fyld (ca. 25-30 stk.)
200 g neutral flødeost/gedefeta
Rapsolie/smagsneutral olie
Atamon
Udstyr:
Skål
Piskeris
Ske
Sprøjtepose/frysepose/teske
Rent viskestykke
Patentglas/lufttæt beholder

Skriv en kommentar

Sådan gør du:

1

Rengør, skold og desinficér patentglas ved at skylle i ren vodka eller 2 spsk. atamon udrørt i 1 liter lunkent vand.

2

Dræn glasset med syltede peppadew-pebre og ryst forsigtigt saltvandet ud af pebrene.

3

Rør flødeosten op, stop i sprøjtepose og fyld peberfrugterne ved at stikke tyllen ned i bunden af peberen og sprøjte osten ud, mens tyllen langsomt trækkes ud. Glat evt. overfladen.

4

Læg forsigtigt de fyldte peppadews i patentglas, fyld efter med olie til de er dækket, luk glasset og opbevar i køleskab.

5

De røde pebre er klar til at blive fyldt op med flødeost. På billedet ses peppadew-agtige pebre til under halv pris fra Netto. De er ok, men smagen er dog langt fra på højde med den sursøde smag af ægte peppadews.

Fif & Råd:
6

• Hjemmelavede fyldte peppadews kan holde sig 1-2 måneder i køleskab.

7

• Peppadew kan købes syltede i bl.a. Irma for omkring 40 kr. pr. glas med omkring 25-30 stk. Netto og Lidl sælger røde peppadew-agtige pebre på glas fra Italien til under halv pris, som fint kan gå an, men langt fra kan måle sig med den sursøde smag af ægte peppadews.

8

• Hjemmelavet flødeost er mere smagfuld, blød og cremet end købe-flødeost. Flødeost fra Tholstrup, Kirk og Philadelphia er dog ganske udmærkede, og kan evt. gøres mere cremet ved at blive rørt sammen med lidt flødeskum.

9

• Den let syrlige smag af gedefeta-ost passer fortrinligt til de sursøde peppadews, evt. blandet med flødeost. Mos fetaen med gaffel til en blød og ensartet konsistens og stop i sprøjtepose. De bedste gedefeta-oste fås på dåse hos etniske grønthandlere.

10

• Peppadew (Capsicum baccatum) er et beskyttet sydafrikansk varemærke for Sweet Piquanté Peppers, og dyrkes i den sydafrikanske Limpopo-provins. Peppadews sælges også under navnene Baby Pepper, Sweet Cherry Piquanté og Cherry Piquanté. Den søde smag skyldes dels den særlige pebersort, dels at frøene er fjernet, og at der er tilsat sukker til syltelagen. Peppadew-peberen blev opdaget i Sydafrika ved en tilfældighed så sent som i 1993.

11

• Peppadews serveres ofte til tapas eller som snack.

Mest populære opskrifter

Sprængt oksebrystBy Henry OlsenSprængt oksebryst er i fare for helt at forsvinde ud af den danske madkultur i disse år. Det sker næppe i USA, hvor den under navnet ”corned beef” er hovedingrediens i den elskede Reuben Sandwich.
FiskefarsBy Henry OlsenIndustriens fiskefars er proppet med vand og mel, så vil du have friskere, sundere og mere velsmagende fiskefrikadeller, må du selv lave farsen
Grovhakket leverpostejBy Henry OlsenOpskriften giver en klassisk, velsmagende og skærefast leverpostej, og har du mod på at eksperimentere, kan du bruge den som forlæg til at udvikle din egen ”hemmelige” opskrift.

Ingredienser

 Et glas peppadew-pebre uden fyld (ca. 25-30 stk.)
 200 g neutral flødeost/gedefeta
 Rapsolie/smagsneutral olie
 Atamon
Udstyr:
 Skål
 Piskeris
 Ske
 Sprøjtepose/frysepose/teske
 Rent viskestykke
 Patentglas/lufttæt beholder

Sådan gør du:

1

Rengør, skold og desinficér patentglas ved at skylle i ren vodka eller 2 spsk. atamon udrørt i 1 liter lunkent vand.

2

Dræn glasset med syltede peppadew-pebre og ryst forsigtigt saltvandet ud af pebrene.

3

Rør flødeosten op, stop i sprøjtepose og fyld peberfrugterne ved at stikke tyllen ned i bunden af peberen og sprøjte osten ud, mens tyllen langsomt trækkes ud. Glat evt. overfladen.

4

Læg forsigtigt de fyldte peppadews i patentglas, fyld efter med olie til de er dækket, luk glasset og opbevar i køleskab.

5

De røde pebre er klar til at blive fyldt op med flødeost. På billedet ses peppadew-agtige pebre til under halv pris fra Netto. De er ok, men smagen er dog langt fra på højde med den sursøde smag af ægte peppadews.

Fif & Råd:
6

• Hjemmelavede fyldte peppadews kan holde sig 1-2 måneder i køleskab.

7

• Peppadew kan købes syltede i bl.a. Irma for omkring 40 kr. pr. glas med omkring 25-30 stk. Netto og Lidl sælger røde peppadew-agtige pebre på glas fra Italien til under halv pris, som fint kan gå an, men langt fra kan måle sig med den sursøde smag af ægte peppadews.

8

• Hjemmelavet flødeost er mere smagfuld, blød og cremet end købe-flødeost. Flødeost fra Tholstrup, Kirk og Philadelphia er dog ganske udmærkede, og kan evt. gøres mere cremet ved at blive rørt sammen med lidt flødeskum.

9

• Den let syrlige smag af gedefeta-ost passer fortrinligt til de sursøde peppadews, evt. blandet med flødeost. Mos fetaen med gaffel til en blød og ensartet konsistens og stop i sprøjtepose. De bedste gedefeta-oste fås på dåse hos etniske grønthandlere.

10

• Peppadew (Capsicum baccatum) er et beskyttet sydafrikansk varemærke for Sweet Piquanté Peppers, og dyrkes i den sydafrikanske Limpopo-provins. Peppadews sælges også under navnene Baby Pepper, Sweet Cherry Piquanté og Cherry Piquanté. Den søde smag skyldes dels den særlige pebersort, dels at frøene er fjernet, og at der er tilsat sukker til syltelagen. Peppadew-peberen blev opdaget i Sydafrika ved en tilfældighed så sent som i 1993.

11

• Peppadews serveres ofte til tapas eller som snack.

Fyldte peppadew

Skriv en kommentar

Henry Olsen

Hej,
Jeg hedder Henry, og er manden bag Olsens Basisvarer, der handler om, hvordan du selv kan fremstille familiens basisfødevarer hjemme i dit eget køkken.

Her er opskrifter på en stor del af de basisfødevarer, du køber i supermarkedet, og flere er på vej.

Du får 1. klasses basisfødevarer uden kemi, når du laver dem selv, og undervejs bliver du klogere på, hvad du putter i munden.

God fornøjelse!