Skaldelene, der sigtes fra, når du selv kværner mel, er oplagte at udnytte til hjemmelavet fiberdrys til morgenmaden.
Hæld 300 gr. klid, 180 gr. tørrede økologiske dadler/figner/abrikoser/æbler/bananer og 20 gr. økologiske rosiner i foodprocessor og blend 2-3 minutter til en ensartet masse.
Spred blandingen ud på bakke/bageplade og sæt i dehydrator/ovn med ovnlåge på klem ved 70-80 grader i 1-2 timer til fiberdrysset er sprødt og knasende.
Opbevar i patentglas/lufttæt beholder i mørkt køkkenskab.
• Der er masser af muligheder for at eksperimentere med smag og sundhed i hjemmelavet fiberdrys.
• Prøv fx at tilsætte 1 spsk. flydende honning, 1 spsk. kokosflager, 2 spsk. græskarkerner/sesamfrø/solsikkefrø (ferske) og 50 gr. hakkede hasselnødder/mandler/valnødder til den færdige fiberdrys for at tilføre ekstra smag, vitaminer og sunde, uspolerede Omega-3 og 6-fedtsyrer.
Portioner 10