Print Options:

Fiberdrys

ANTAL PORTIONER10 PortionerSamlet arbejdstid5 min.Reel arbejdstid 5 min.

Skaldelene, der sigtes fra, når du selv kværner mel, er oplagte at udnytte til hjemmelavet fiberdrys til morgenmaden.

Hjemmelavet fiberdrys opskrift

 300 g klid (skaldele)
 180 g tørrede økologiske dadler/figner/abrikoser/æbler/bananer
 20 g økologiske rosiner
Udstyr:
 Foodprocessor/blender
 Dehydrator/ovn
 Patentglas/lufttæt beholder
1

Hæld 300 gr. klid, 180 gr. tørrede økologiske dadler/figner/abrikoser/æbler/bananer og 20 gr. økologiske rosiner i foodprocessor og blend 2-3 minutter til en ensartet masse.

2

Spred blandingen ud på bakke/bageplade og sæt i dehydrator/ovn med ovnlåge på klem ved 70-80 grader i 1-2 timer til fiberdrysset er sprødt og knasende.

3

Opbevar i patentglas/lufttæt beholder i mørkt køkkenskab.

Hjemmelavet fiberdrys opskrift

Fif & Råd:
4

• Der er masser af muligheder for at eksperimentere med smag og sundhed i hjemmelavet fiberdrys.

5

• Prøv fx at tilsætte 1 spsk. flydende honning, 1 spsk. kokosflager, 2 spsk. græskarkerner/sesamfrø/solsikkefrø (ferske) og 50 gr. hakkede hasselnødder/mandler/valnødder til den færdige fiberdrys for at tilføre ekstra smag, vitaminer og sunde, uspolerede Omega-3 og 6-fedtsyrer.

Hjemmelavet fiberdrys opskrift

-

Portioner 10