Choko Crunch

Reelt tidsforbrug10 min.Samlet tidsforbrug1 time 14 min.

Sæson: Hele året Chokolader er altid populære – denne er blandet med puffede kerner, og kan laves i et utal af former og smagsvariationer

Bedømmelse
Chokolader er altid populære – denne er blandet med puffede kerner, og kan laves i et utal af former og smagsvariationer
AfHenry Olsen
Antal2 portioner

Ingredienser

200 g god chokoladefx Valrhona
80 g poppet quinoa/speltkerner/hvedekerner/ris/majs
1 tsk. vaniljepulver (Evt.)
1 spsk. kokosolie (Evt.)
Udstyr:
Stor gryde og mindre gryde/skål til vandbad/mikrobølgeovn
Spækbræt
Køkkenkniv
Spiseske
Vokspapir/bagepapir
Patentglas/lufttæt beholder
Skriv en kommentar

Sådan gør du:

1

Smelt chokoladen i vandbad ved lav varme under omrøring. Anvendes mikrobølgeovn, så giv chokoladen 15-30 sekunder ad gangen ved laveste indstilling, rør og gentag processen til chokoladen er smeltet.

2

Rør evt. vaniljepulver i den smeltede chokolade, tilsæt puffede frø/kerner og rør grundigt sammen.

3

Med en spiseske lægges små klatter af den varme chokolademasse ud på vokspapir. Brug evt. en ske smurt i lidt kokosolie til at trykke choko-klatterne flade og runde.

4

Sæt de færdige choko crunch til køling i køleskabet i 40-50 minutter.

5

Opbevar de størknede choko crunch i patentglas.
(Smelt chokoladen i vandbad eller mikrobølgeovn.)

6

Chokolade-klatterne formes nemt og hurtigt med et par skeer dyppet i flydende kokosolie.

7

Choko crunch med poppede quinoa-kerner.

8

Choko crunch med poppede hvedekerner.

9

Tynde striber hvid chokolade på toppen gør lækkerierne en tand mere indbydende.

10

En snor omkring glassene gør lækkerierne en tand mere eksklusive, hvis de skal foræres væk.

Fif & Råd:
11

• I patentglas kan hjemmelavet chokolade crunch holde sig i op til en måned i køleskab.

12

• Der er masser af variationsmuligheder til denne opskrift. Du kan fx erstatte de puffede frø/kerner med hakkede og peanutnødder (let ristede), mandler (let ristede), hasselnødder (let ristede) og valnødder, eller skifte den mørke chokolade ud med hvid.
En anden mulighed er at tilsætte pebermynteekstrakt/After Eight, citrusekstrakt/fintrevet øko-citronskal eller fx frysetørret hindbær til chokolademassen i stedet for vaniljepulver. Ved at blande chokoladen med finthakket fransk nougat og let ristede peanuts får du de nok så kendte P-tærter.

13

• Silikoneforme er velegnede, hvis du har lyst til at eksperimentere med formen og fx lave Crunch Bars med hvid eller mørk chokolade.

14

• Doughnut-forme giver flotte, runde chokolader. Smør formene indvendigt med vat dyppet i flydende kokosolie, inden start, så du kan få chokoladerne fri af formen efter afkøling – det gælder især, hvis du bruger forme i andre materialer end silikone.

Mest populære opskrifter

Sprængt oksebrystBy Henry OlsenSprængt oksebryst er i fare for helt at forsvinde ud af den danske madkultur i disse år. Det sker næppe i USA, hvor den under navnet ”corned beef” er hovedingrediens i den elskede Reuben Sandwich.
FiskefarsBy Henry OlsenIndustriens fiskefars er proppet med vand og mel, så vil du have friskere, sundere og mere velsmagende fiskefrikadeller, må du selv lave farsen
Grovhakket leverpostejBy Henry OlsenOpskriften giver en klassisk, velsmagende og skærefast leverpostej, og har du mod på at eksperimentere, kan du bruge den som forlæg til at udvikle din egen ”hemmelige” opskrift.

Ingredienser

 200 g god chokoladefx Valrhona
 80 g poppet quinoa/speltkerner/hvedekerner/ris/majs
 1 tsk. vaniljepulver (Evt.)
 1 spsk. kokosolie (Evt.)
Udstyr:
 Stor gryde og mindre gryde/skål til vandbad/mikrobølgeovn
 Spækbræt
 Køkkenkniv
 Spiseske
 Vokspapir/bagepapir
 Patentglas/lufttæt beholder

Sådan gør du:

1

Smelt chokoladen i vandbad ved lav varme under omrøring. Anvendes mikrobølgeovn, så giv chokoladen 15-30 sekunder ad gangen ved laveste indstilling, rør og gentag processen til chokoladen er smeltet.

2

Rør evt. vaniljepulver i den smeltede chokolade, tilsæt puffede frø/kerner og rør grundigt sammen.

3

Med en spiseske lægges små klatter af den varme chokolademasse ud på vokspapir. Brug evt. en ske smurt i lidt kokosolie til at trykke choko-klatterne flade og runde.

4

Sæt de færdige choko crunch til køling i køleskabet i 40-50 minutter.

5

Opbevar de størknede choko crunch i patentglas.
(Smelt chokoladen i vandbad eller mikrobølgeovn.)

6

Chokolade-klatterne formes nemt og hurtigt med et par skeer dyppet i flydende kokosolie.

7

Choko crunch med poppede quinoa-kerner.

8

Choko crunch med poppede hvedekerner.

9

Tynde striber hvid chokolade på toppen gør lækkerierne en tand mere indbydende.

10

En snor omkring glassene gør lækkerierne en tand mere eksklusive, hvis de skal foræres væk.

Fif & Råd:
11

• I patentglas kan hjemmelavet chokolade crunch holde sig i op til en måned i køleskab.

12

• Der er masser af variationsmuligheder til denne opskrift. Du kan fx erstatte de puffede frø/kerner med hakkede og peanutnødder (let ristede), mandler (let ristede), hasselnødder (let ristede) og valnødder, eller skifte den mørke chokolade ud med hvid.
En anden mulighed er at tilsætte pebermynteekstrakt/After Eight, citrusekstrakt/fintrevet øko-citronskal eller fx frysetørret hindbær til chokolademassen i stedet for vaniljepulver. Ved at blande chokoladen med finthakket fransk nougat og let ristede peanuts får du de nok så kendte P-tærter.

13

• Silikoneforme er velegnede, hvis du har lyst til at eksperimentere med formen og fx lave Crunch Bars med hvid eller mørk chokolade.

14

• Doughnut-forme giver flotte, runde chokolader. Smør formene indvendigt med vat dyppet i flydende kokosolie, inden start, så du kan få chokoladerne fri af formen efter afkøling – det gælder især, hvis du bruger forme i andre materialer end silikone.

Choko Crunch

Skriv en kommentar

Henry Olsen

Hej,
Jeg hedder Henry, og er manden bag Olsens Basisvarer, der handler om, hvordan du selv kan fremstille familiens basisfødevarer hjemme i dit eget køkken.

Her er opskrifter på en stor del af de basisfødevarer, du køber i supermarkedet, og flere er på vej.

Du får 1. klasses basisfødevarer uden kemi, når du laver dem selv, og undervejs bliver du klogere på, hvad du putter i munden.

God fornøjelse!