Chilisauce (shawarma)

Reelt tidsforbrug15 min.Samlet tidsforbrug15 min.

Sæson: Juli-november Den findes i et hav af variationer, så her er opskriften på den klassiske chilisauce, de fleste kender fra den lokale shawarma-bar

Bedømmelse
Det er svært at finde en opskrift på chilisauce, der rammer lige i skabet hos alle, så eksperimentér dig evt. frem til netop din foretrukne smag og styrke ud fra denne klassiske grundopskrift.
AfHenry Olsen

Ingredienser

1 glas soltørrede tomater á 200 gr.(ca. 120 gr. netto)
6 spsk. tørrede chiliflager
2 tsk. hvidløgspulver/3 fed hvidløg
0,50 tsk. salt
2 tsk. garam masala
1 tsk. cayennepeber
2 tsk. citronsaft
2 tsk. sukker
2 tsk. citronsaft
2 dl. rapsolie/neutral spiseolie
Udstyr:
Gryde/pande
Grydeske
Foodprocessor/blender
Skål
Henkogningsglas/-flaske

Skriv en kommentar

Sådan gør du:

1

Rengør, skold og desinficér patentglasset ved at skylle det i vodka eller vand tilsat 2 spsk. atamon pr. liter.

2

Dræn de tørrede tomater og blend dem i foodprocessor til en ensartet masse.

3

Varm gryde/pande med olie, tilsæt tomatpuré og kog ved svag varme i et par minutter. Hæld puréen i skålen.

4

Varm chiliflagerne ved middel varme i gryden ½-1 minut, tilsæt olie og presset hvidløg og steg videre ved middel varme i yderligere 2 minutter.

5

Tilsæt den varme puré og øvrige ingredienser, og rør rundt ved svag varme et par minutter.

6

Fjern gryden fra varmepladen, køl ned og hæld chilisaucen på glas.

7

Chilisaucen er spiseklar efter to-tre dage i køleskab.

Fif & Råd:
8

• Er du omhyggelig med desinficering og køkkenhygiejne, kan denne hjemmelavet chilisauce holde sig i op til en måned i køleskab.

9

• Denne chilisauce ligger smags- og styrkemæssigt tæt op ad den, du finder i den nærmeste shawarmabar.

10

• Du kan med fordel eksperimentere dig frem til netop den smag og styrke, som passer til din og familiens smag.

11

• Hjemmelavet chilisauce egner sig fortrinligt som værtsgave. Suppler evt. med en flot emballage (Se under ”Etiketter”).

12

• Chiliflager kan være svære at finde i supermarkeder, men ikke hos den nærmeste etniske grønthandler, hvor kilo-prisen i øvrigt også er mere rimelig, hvis du køber en lidt større pose.

Mest populære opskrifter

Sprængt oksebrystBy Henry OlsenSprængt oksebryst er i fare for helt at forsvinde ud af den danske madkultur i disse år. Det sker næppe i USA, hvor den under navnet ”corned beef” er hovedingrediens i den elskede Reuben Sandwich.
FiskefarsBy Henry OlsenIndustriens fiskefars er proppet med vand og mel, så vil du have friskere, sundere og mere velsmagende fiskefrikadeller, må du selv lave farsen
Grovhakket leverpostejBy Henry OlsenOpskriften giver en klassisk, velsmagende og skærefast leverpostej, og har du mod på at eksperimentere, kan du bruge den som forlæg til at udvikle din egen ”hemmelige” opskrift.

Ingredienser

 1 glas soltørrede tomater á 200 gr.(ca. 120 gr. netto)
 6 spsk. tørrede chiliflager
 2 tsk. hvidløgspulver/3 fed hvidløg
 0,50 tsk. salt
 2 tsk. garam masala
 1 tsk. cayennepeber
 2 tsk. citronsaft
 2 tsk. sukker
 2 tsk. citronsaft
 2 dl. rapsolie/neutral spiseolie
Udstyr:
 Gryde/pande
 Grydeske
 Foodprocessor/blender
 Skål
 Henkogningsglas/-flaske

Sådan gør du:

1

Rengør, skold og desinficér patentglasset ved at skylle det i vodka eller vand tilsat 2 spsk. atamon pr. liter.

2

Dræn de tørrede tomater og blend dem i foodprocessor til en ensartet masse.

3

Varm gryde/pande med olie, tilsæt tomatpuré og kog ved svag varme i et par minutter. Hæld puréen i skålen.

4

Varm chiliflagerne ved middel varme i gryden ½-1 minut, tilsæt olie og presset hvidløg og steg videre ved middel varme i yderligere 2 minutter.

5

Tilsæt den varme puré og øvrige ingredienser, og rør rundt ved svag varme et par minutter.

6

Fjern gryden fra varmepladen, køl ned og hæld chilisaucen på glas.

7

Chilisaucen er spiseklar efter to-tre dage i køleskab.

Fif & Råd:
8

• Er du omhyggelig med desinficering og køkkenhygiejne, kan denne hjemmelavet chilisauce holde sig i op til en måned i køleskab.

9

• Denne chilisauce ligger smags- og styrkemæssigt tæt op ad den, du finder i den nærmeste shawarmabar.

10

• Du kan med fordel eksperimentere dig frem til netop den smag og styrke, som passer til din og familiens smag.

11

• Hjemmelavet chilisauce egner sig fortrinligt som værtsgave. Suppler evt. med en flot emballage (Se under ”Etiketter”).

12

• Chiliflager kan være svære at finde i supermarkeder, men ikke hos den nærmeste etniske grønthandler, hvor kilo-prisen i øvrigt også er mere rimelig, hvis du køber en lidt større pose.

Chilisauce (shawarma)

Skriv en kommentar

Henry Olsen

Hej,
Jeg hedder Henry, og er manden bag Olsens Basisvarer, der handler om, hvordan du selv kan fremstille familiens basisfødevarer hjemme i dit eget køkken.

Her er opskrifter på en stor del af de basisfødevarer, du køber i supermarkedet, og flere er på vej.

Du får 1. klasses basisfødevarer uden kemi, når du laver dem selv, og undervejs bliver du klogere på, hvad du putter i munden.

God fornøjelse!