Bearnaise essens

Reelt tidsforbrug15 min.Samlet tidsforbrug40 min.

Sæson: Hele året God essens er essentiel for en vellykket bearnaise sauce – den hjemmelavede er langt mere ægte og intens i smagen end købe-udgaven.

Bedømmelse
Hjemmelavet bearnaise-essens kan holde sig i køleskab i ugevis, og bliver faktisk bedre med tiden.
AfHenry Thingvad
Antal20 portioner

Ingredienser

2 dl. tør hvidvin, fx Riesling
2 spsk. hvidvinseddike/estragoneddike
5 skalotteløg/2 rødløg
Lille bundt frisk estragon
Lille bundt frisk kørvel
8 peberkorn
Meget lille klat smør
Vodka/Atamon
Udstyr:
Gryde
Ske
Spækbræt med køkkenkniv
Sigte med skoldet viskestykke i bunden
Skål
Små patentglas/-flasker
Skriv en kommentar

Sådan gør du:

1

Rengør, skold og desinficer patentglas i vodka eller vand tilsat 2 spsk. atamon pr. liter vand.

2

Skræl løg og hak fint. Skyl estragon og kørvel og hak groft.

3

Steg skalotteløg i smør ved lav temperatur til de bliver klare, hæld hvidvin, estragon, kørvel og peberkorn ved og lad simre 30 min.

4

Hæld hvidvinseddike ved og lad simre 5 minutter.

5

Reducer evt. blandingen yderligere og køl ned.

6

Sigt gennem skoldet viskestykke og hæld på patentglas.

Fif & Råd:
7

• Hjemmelavet bearnaise essens kan holde sig i køleskab i ugevis, og bliver faktisk bedre med tiden.

8

• Ved at lægge en skoldet serviet i bunden af sigten, fås en klarere bearnaise essens.

9

10

Piftet op med en sløjfe eller etiket, kan en hjemmelavet bearnaise essens i fx en sød, lille flakon være en glimrende gave til værtinden, der har alt andet end god tid.

Mest populære opskrifter

Sprængt oksebrystBy Henry OlsenSprængt oksebryst er i fare for helt at forsvinde ud af den danske madkultur i disse år. Det sker næppe i USA, hvor den under navnet ”corned beef” er hovedingrediens i den elskede Reuben Sandwich.
FiskefarsBy Henry OlsenIndustriens fiskefars er proppet med vand og mel, så vil du have friskere, sundere og mere velsmagende fiskefrikadeller, må du selv lave farsen
Grovhakket leverpostejBy Henry OlsenOpskriften giver en klassisk, velsmagende og skærefast leverpostej, og har du mod på at eksperimentere, kan du bruge den som forlæg til at udvikle din egen ”hemmelige” opskrift.

Ingredienser

 2 dl. tør hvidvin, fx Riesling
 2 spsk. hvidvinseddike/estragoneddike
 5 skalotteløg/2 rødløg
 Lille bundt frisk estragon
 Lille bundt frisk kørvel
 8 peberkorn
 Meget lille klat smør
 Vodka/Atamon
Udstyr:
 Gryde
 Ske
 Spækbræt med køkkenkniv
 Sigte med skoldet viskestykke i bunden
 Skål
 Små patentglas/-flasker

Sådan gør du:

1

Rengør, skold og desinficer patentglas i vodka eller vand tilsat 2 spsk. atamon pr. liter vand.

2

Skræl løg og hak fint. Skyl estragon og kørvel og hak groft.

3

Steg skalotteløg i smør ved lav temperatur til de bliver klare, hæld hvidvin, estragon, kørvel og peberkorn ved og lad simre 30 min.

4

Hæld hvidvinseddike ved og lad simre 5 minutter.

5

Reducer evt. blandingen yderligere og køl ned.

6

Sigt gennem skoldet viskestykke og hæld på patentglas.

Fif & Råd:
7

• Hjemmelavet bearnaise essens kan holde sig i køleskab i ugevis, og bliver faktisk bedre med tiden.

8

• Ved at lægge en skoldet serviet i bunden af sigten, fås en klarere bearnaise essens.

9

10

Piftet op med en sløjfe eller etiket, kan en hjemmelavet bearnaise essens i fx en sød, lille flakon være en glimrende gave til værtinden, der har alt andet end god tid.

Bearnaise essens

Skriv en kommentar

Henry Olsen

Hej,
Jeg hedder Henry, og er manden bag Olsens Basisvarer, der handler om, hvordan du selv kan fremstille familiens basisfødevarer hjemme i dit eget køkken.

Her er opskrifter på en stor del af de basisfødevarer, du køber i supermarkedet, og flere er på vej.

Du får 1. klasses basisfødevarer uden kemi, når du laver dem selv, og undervejs bliver du klogere på, hvad du putter i munden.

God fornøjelse!