Barbecue Sauce

Reelt tidsforbrug15 min.Samlet tidsforbrug50 min.

Sæson: Hele året Barbecue sauce er et must til sommerens grillfester. Og skal smagen være i top, kan du med fordel lave den selv.

Bedømmelse
Barbecue sauce findes i utallige variationer, så der er mere end rigelig god grund til, at du beriger grillfesten med din egen "hemmelige" udgave.
AfHenry Thingvad
Antal20 portioner

Ingredienser

1 æble
1 rødløg
2 dl. ketchup
50 g brun farin
½ dl. æblecider-eddike
2 spsk. rapsolie
2 spsk. Worchestershire Sauce
1 spsk. dijon-sennep
1 spsk. røget paprika
2 tsk. løgpulver
2 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. stødt peber
1 tsk. salt
½ tsk. cayennepeber
Evt. atamon
Udstyr:
Gryde
Stavblender/foodprocessor
Skål
Grydeske
Sigte
Patentglas
Skriv en kommentar

Sådan gør du:

1

Rengør, skold og desinficér patentglas i vodka eller vand tilsat 2 spsk. atamon pr. liter vand.

2

Skræl, hak og steg rødløg, æble og hvidløg lysebrunt i lidt olie.

3

Tilsæt de øvrige ingredienser og lad saucen simre 30-40 minutter under jævnlig omrøring til den tykner.

4

Jævn med stavblender/foodprocessor og sigt den færdige barbecue sauce.

5

Smag til – den skal være sød, syrlig og stærk - og hæld din hjemmelavede barbecue sauce på patentglas.

Fif & Råd:
6

• Under tætsluttende låg kan hjemmelavet barbecue sauce kan holde sig i køleskab i min. 6 måneder, hvis du tilsætter 1-2 tsk. atamon.

7

• Lad din hjemmelavede barbecue sauce trække min. en time i køleskabet inden brug.

8

• Barbecue sauce findes i utallige variationer, så du kan med god grund tilpasse opskriften efter netop din smag, og opkalde den efter dig selv. Du kan fx tilsætte billig whisky (2-10 cl.), 0,5-1 dl. øl, ½ tsk. kakaopulver, 1 knsp. stødt ingefær, 1 tsk. chilipulver og/eller 2 spsk. soyasauce.

9

Barbecue sauce skal være stærkt, sød og syrlig, men den præcise kombination kan du med fordel bestemme selv.

Mest populære opskrifter

Sprængt oksebrystBy Henry OlsenSprængt oksebryst er i fare for helt at forsvinde ud af den danske madkultur i disse år. Det sker næppe i USA, hvor den under navnet ”corned beef” er hovedingrediens i den elskede Reuben Sandwich.
FiskefarsBy Henry OlsenIndustriens fiskefars er proppet med vand og mel, så vil du have friskere, sundere og mere velsmagende fiskefrikadeller, må du selv lave farsen
Grovhakket leverpostejBy Henry OlsenOpskriften giver en klassisk, velsmagende og skærefast leverpostej, og har du mod på at eksperimentere, kan du bruge den som forlæg til at udvikle din egen ”hemmelige” opskrift.

Ingredienser

 1 æble
 1 rødløg
 2 dl. ketchup
 50 g brun farin
 ½ dl. æblecider-eddike
 2 spsk. rapsolie
 2 spsk. Worchestershire Sauce
 1 spsk. dijon-sennep
 1 spsk. røget paprika
 2 tsk. løgpulver
 2 tsk. hvidløgspulver
 1 tsk. stødt peber
 1 tsk. salt
 ½ tsk. cayennepeber
 Evt. atamon
Udstyr:
 Gryde
 Stavblender/foodprocessor
 Skål
 Grydeske
 Sigte
 Patentglas

Sådan gør du:

1

Rengør, skold og desinficér patentglas i vodka eller vand tilsat 2 spsk. atamon pr. liter vand.

2

Skræl, hak og steg rødløg, æble og hvidløg lysebrunt i lidt olie.

3

Tilsæt de øvrige ingredienser og lad saucen simre 30-40 minutter under jævnlig omrøring til den tykner.

4

Jævn med stavblender/foodprocessor og sigt den færdige barbecue sauce.

5

Smag til – den skal være sød, syrlig og stærk - og hæld din hjemmelavede barbecue sauce på patentglas.

Fif & Råd:
6

• Under tætsluttende låg kan hjemmelavet barbecue sauce kan holde sig i køleskab i min. 6 måneder, hvis du tilsætter 1-2 tsk. atamon.

7

• Lad din hjemmelavede barbecue sauce trække min. en time i køleskabet inden brug.

8

• Barbecue sauce findes i utallige variationer, så du kan med god grund tilpasse opskriften efter netop din smag, og opkalde den efter dig selv. Du kan fx tilsætte billig whisky (2-10 cl.), 0,5-1 dl. øl, ½ tsk. kakaopulver, 1 knsp. stødt ingefær, 1 tsk. chilipulver og/eller 2 spsk. soyasauce.

9

Barbecue sauce skal være stærkt, sød og syrlig, men den præcise kombination kan du med fordel bestemme selv.

Barbecue Sauce

Skriv en kommentar

Henry Olsen

Hej,
Jeg hedder Henry, og er manden bag Olsens Basisvarer, der handler om, hvordan du selv kan fremstille familiens basisfødevarer hjemme i dit eget køkken.

Her er opskrifter på en stor del af de basisfødevarer, du køber i supermarkedet, og flere er på vej.

Du får 1. klasses basisfødevarer uden kemi, når du laver dem selv, og undervejs bliver du klogere på, hvad du putter i munden.

God fornøjelse!