CayennepeberBy Henry OlsenDu kan regulere styrken i dit hjemmelavede cayennepulver, præcis som du ønsker det, når du selv tørrer og kværner det fra bunden.
Henkogte klementinerBy Henry OlsenSupermarkedets henkogte klementiner på dåse smager mest af sukker, så du kan med fordel henkoge dem selv, hvis du vil nyde den bitter-søde smag af sol og sommer med familie og venner.
MelbollerBy Henry OlsenDer er ingen grund til at betale overpris for industriens smagløse melboller - du kan lave dem langt, langt bedre selv på næsten ingen tid.
ÆbleflæskBy Henry OlsenHjemmelavet æbleflæsk er en klassiker på de danske julefrokostborde, men kan sagtens tåle at blive serveret til frokost hele vinteren igennem.
ChilipulverBy Henry OlsenSkal smagen helt op at ringe, bør du selv tørre, riste og male dit hjemmelavede chilipulver – det er samtidig din bedste garanti imod giftige farvestoffer og anti-klumpningsmidler.
PektinBy Henry OlsenDu kan nemt og enkelt lave din egen pektin til gelé, marmelade, cremer, fromager og budding m.m., men gør det helst i juni-juli, hvor pektin-indholdet i de endnu umodne æbler er højst.
SurdejBy Henry OlsenSurdejsbrød har en dybere og mere interessant smag end brød bagt på gær, og så holder det sig frisk i længere tid – surdej bruges bl.a. til rugbrød, landbrød, madbrød, franskbrød og boller.
Røget makrelBy Henry OlsenSupermarkedernes våde og fedtede røgede makreller i vakuumpakning tåler ingen sammenligning med hjemmerøgede makreller i smag og konsistens.
Gravad laksBy Henry OlsenNordboere har gravet laks ned siden vikingetiden for at forlænge holdbarheden på den ædle fisk, så opskriften på hjemmelavet gravad laks må siges at være langtidsholdbar.