TomatpulverBy Henry OlsenHjemmelavet tomatpulver kan fx anvendes til tomatsuppe, tomatjuice, tomatpasta eller tomatsauce – eller det kan indgå i krydderiblandinger eller i letvægtsmad til fiske- eller vandreturen.
Soltørrede tomaterBy Henry OlsenTomaterne skal tørre ved max 55 grader. Ved højere temperatur tørrer tomaterne kun i overfladen, hvor der dannes en hård skal, så væden i midten ikke kan slippe ud. Det giver en kedelig konsistens
KetchupBy Henry OlsenSmag og behag er heldigvis forskellig, så smag dig frem til netop din foretrukne ketchup-opskrift ved fx at variere mængden af krydderurter og andre smagsgivere i denne opskrift.
Chilisauce (shawarma)By Henry OlsenDet er svært at finde en opskrift på chilisauce, der rammer lige i skabet hos alle, så eksperimentér dig evt. frem til netop din foretrukne smag og styrke ud fra denne klassiske grundopskrift.
TomatpuréBy Henry OlsenHjemmelavet tomatpuré uden konserveringsmidler kan holde sig seks-syv måneder i køleskab.
Makrel i tomatBy Henry OlsenMakrel i tomat er sundt, og en af danskernes absolutte favoritter på rugbrødsmaden.