RemouladeBy Henry ThingvadVi betragter den som ærkedansk, men faktisk findes remoulade i utallige versioner verden over. Det er syltede pickles, der giver remoulade sin let syrlige friskhed.
Æblecider-eddikeBy Henry ThingvadMennesket har fremstillet eddike siden oldtiden. Alle væsker med 8-9 pct. alkohol kan omdannes til eddike – og det er faktisk forbavsende nemt at gøre oldtids-mennesket kunsten efter
Bearnaise essensBy Henry ThingvadGod essens er essentiel for en vellykket bearnaise sauce – den hjemmelavede er langt mere ægte og intens i smagen end købe-udgaven.
KokosolieBy Henry ThingvadKokospalmen kaldes ”Livets Træ” i Asien, hvor nødderne bl.a. bruges til at fremstille olie, saft, mel, mælk og smør. Det er overraskende nemt at lave sin egen kokosolie, kokosmel, kokosmælk og kokossmør.
SennepBy Henry OlsenDet er ofte billigere at købe færdig sennep, end at lave den selv. Til gengæld ved du, hvad den hjemmelavede indeholder, og du kan tilpasse opskriften til præcis din smag.
Fyldte peppadewBy Henry OlsenDe sur-søde peppadew-pebre får et ekstra pift med hjemmelavet flødeost. Den farverige delikatesse er yderst populær til tapas og som værtindegave.
Chilisauce (shawarma)By Henry OlsenDet er svært at finde en opskrift på chilisauce, der rammer lige i skabet hos alle, så eksperimentér dig evt. frem til netop din foretrukne smag og styrke ud fra denne klassiske grundopskrift.