Snyde-kærnemælkBy Henry OlsenRigtig kærnemælk er et restprodukt fra smørproduktion, mens snyde-kærnemælk er mælk syrnet med citron/eddike eller en rest af rigtig kærnemælk. Ikke den ægte vare, men ok til fx pandekager.
GærBy Henry OlsenIndustrielt fremstillet bagegær har kun eksisteret siden 1868. Inden da lavede mange gær af naturens vilde gærsvampe. Det er heldigvis stadig så enkelt, at du ikke behøver at hamstre gær i krisetider
Henkogte pærerBy Henry OlsenFriske pærer, sukker, vanilje, vand, gryde og henkogningsglas er alt der skal til for at lave henkogte pærer i sukkerlage.
Krydderiblanding á la MiracoliBy Henry OlsenDen originale krydderiblanding i den klassiske Miracoli Spaghetti-ret koster reelt tæt ved 1000 kr. kiloet – det kan du nemt gøre langt billigere selv
Smør og kærnemælkBy Henry OlsenNutidens smør smager af det rene ingenting, fordi mejerierne har vasket den syrlige kærnemælk ud af smørret for at forlænge holdbarheden. Det betyder, at du er nødt til at lave det selv, hvis du sætter pris på den syrlige smag af rigtigt smør.