Sæson: Hele året Danskerne har spist den sunde og nærende grød af brød-rester og ølsjatter siden vikingetiden – og børnene elsker den stadig til morgenmad.

” Øllebrød er en ældgammel ret, og den sunde og nærende grød er stadig populær hos børnene – især med flødeskum på toppen. “

Samlet tidsforbrug: 8 timer

Reelt tidsforbrug: 10-15 minutter

Ingredienser:

200 gr. mørkt rugbrød uden kerner, gerne tørt

2,5 dl. vand

1 hvidtøl/nisseøl

50 gr. sukker/brun farin

 Udstyr:

Gryde

Piskeris

Køkkenkniv

Spækbræt

Målebæger

 Sådan gør du:

  1. Skær brødet i små tern og læg i gryde, dæk med vand og hvidtøl og lad stå natten over.
  2. Varm langsomt op under konstant omrøring, så grøden ikke brænder på og laver klumper.
  3. Hæld sukker i grøden og lad simre ved svag varme i 10-15 minutter under omrøring.
  4. Server din hjemmelavede øllebrød med mælk, fløde eller let pisket flødeskum.

” Du kan med fordel lægge rugbrøds-ternene i blød natten over, så de er klar til kogning næste morgen.

” Efter 10 minutters kogning er den varme øllebrød klar til servering. 

Fif & Råd:

Denne opskrift giver 2 portioner.

Eventuelle klumper i øllebrøden fjernes ved at presse den gennem en sigte og varme den op igen, eller ved at give den en hurtig tur med en stavblender.

Mange sætter pris på finthakkede citronskaller eller citronsaft i øllebrøden. Det koges i givet fald med i de sidste 5-10 minutter.

Frys tørre rugbrødsrester og -skorper, så har du altid ingredienserne til en nem og nærende morgenmad.

Øllebrød kan fryses.

Mere morgenmad

Havregryn

Sæson: Hele året Afskallet havre er dyrt i indkøb - til gengæld er...

Fiberdrys

Sæson: Hele året Maler du selv dit mel, så udnyt de frasigtede skaldele til at...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

" Olsens Basisvarer handler om selvforsyning, og hvordan du selv kan lave de fleste af de basisfødevarer, du køber i supermarkedet bedre, sundere, billigere og mere klimavenligt hjemme i dit eget køkken.”

~

Copyright

Olsens Basisvarer 2019