Sæson: Hele året Der er ingen grund til at betale næsten 500 kr. kiloet for løg-pulver, når du kan lave det langt bedre selv for næsten ingen penge

” Løgpulver fremstilles af sædvanligvis af zittauerløg, men alle løg kan principielt tørres til pulver. 

Samlet tidsforbrug: 8-10 minutter

Reelt tidsforbrug: 5-10 minutter

Ingredienser:

1 kg løg (zittauerløg)

 Udstyr:

Dehydrator/varmluftsovn m/ovnlåge på klem

Spækbræt

Køkkenkniv

Mandolinjern/køkkenkniv

Krydderikværn/morter/foodprocessor/blender

Sigte

Patentglas/lufttæt beholder

 Sådan gør du:

  1. Pil og skyl løgene og snit dem i 2-3 mm tykke ringe på mandolinjernet.
  2. Del løgringene og fordel dem på tørrebakker/bageplader, lad tørre i ca. 8 timer ved 70 grader. Vend løgene undervejs for at lette udtørringen.
  3. Udtørringen er færdig, når løgene knaser mellem fingrene. Lad løgringene ligge i eftervarmen 1 times tid, og tør dem derefter i yderligere 1-2 timer, så evt. restvæske også kommer ud.
  4. Køl ned og blend ringene fint i krydderikværnen.
  5. Sigt løgpulveret og giv større smuler endnu en tur i kværnen.
  6. Hæld det hjemmelavede løgpulver på patentglas og opbevar mørkt og ikke for varmt.

” Løgringene fordeles jævnt i tørrebakken og sættes til udtørring. 

”  Selv om løgringene virker knastørre, anbefales det at tørre dem en ekstra gang, så evt. restvæske i midten af større stykker også tørres ud, ellers klumper pulveret. 

Fif & Råd:

Korrekt tørret løgpulver kan holde sig i flere år, hvis det opbevares mørkt og ikke for varmt.

1 kg rå løg giver ca. 115 gr tørret løg-pulver.

En strøgen teske løg-pulver svarer til ca. 30 gr. rå løg.

Et mandolinjern sikrer, at løgringene udtørrer nogenlunde samtidig.

Løg kan være stærkt irriterende for øjne og næse, så det anbefales at placere dehydratoren udendørs, når du tørrer løg. Husk at vaske tørre-bakkerne grundigt med vand og sæbe, når du er færdig!

Det er vigtigt, at løgstykkerne er fuldkommen udtørrede, inden de blendes, da evt. restvæde i vil forringe holdbarheden og få løgpulveret til at klumpe. Restvæde kan gemme sig i midten af større stykker. Derfor er det en fordel at lade evt. restvæde brede sig ud i løgringene ved eftervarmen i 1 time, og derefter tørre dem i yderligere 1-2 timer.

Klumper løgpulveret, så spred det ud på en bageplade beklædt med bagepapir og giv det ½-1 time i ovnen ved 70 grader (ikke varmluft!). Rør i pulveret undervejs. Varmen får pulverets koncentrerede sukkerindhold til at karamellisere, og ændrer løgpulverets smag markant. Karamelliseret løgpulver kan du med garanti ikke købe nogen steder!

Løgpulver anvendes især til saucer, dressinger, dip, rub, marinader og barbecuesauce. Løgpulverets fulde aroma kommer frem ved tilberedningen.

Anvender du en bageovn til tørringen, så bemærk, at ovnlågen bør stå på klem, så dampen fra løgene kan slippe ud.

Mere krydderier

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

" Olsens Basisvarer handler om selvforsyning, og hvordan du selv kan lave de fleste af de basisfødevarer, du køber i supermarkedet bedre, sundere, billigere og mere klimavenligt hjemme i dit eget køkken.”

~

Copyright

Olsens Basisvarer 2019