Oktober

De fede høstsild landes i oktober,

så holder du af gammeldags modnede sild til jule- og påskefrokosten, så er det nu, du skal slå til.

Det er også nu, du har mulighed for at

trylle skovbrynets sure slåenbær om til Nordens svar på oliven.

Danske råvarer i oktober

Fisk og skaldyr

Bækørred, Havkat, Havtaske, Havørred, Helt, Hornfisk, Ising, Jomfruhummer, Kuller, Kulmule, Laks opdræt, Makrel, Multe, Mørksej, Regnbueørred, Rejer Nordsø, Rødspætte, Sild/høstsild, Skrubbe, Slethvar, Søtunge, Torsk, Vildlaks, Østers

Frugt og bær

Brombær, Hyben

Højsæson: Enebær, Havtorn, Hyldebær, Kvæde, Pærer, Slåen, Tranebær, Æbler, Valnødder, Hasselnødder

Svampe

Ager Champignon, Alm. Pigsvamp, Brunstokket rørhat, Champignon, Brune champignon, Brunstokket Rørhat, Bøgehat, Enoki, Gran Mælkehat, Kantrareller, Karl Johan, Kejserhat, Markchampignon, Mørk Honningsvamp, Netstokket indigo rørhat, Spiselig Skørehat, Tragtkantareller, Trompet Kantarel, Punktstokket indigo rørhat, Portobello, Sommer Rørhat, Tragt Kantarel, Velsmagende Mælkehat, Østershat

Grøntsager

Agurk, alm., Artiskok, Beder, Blomkål, Bredbladet persille, Broccoli, Chili, Drueagurk, Gulerødder, Grønkål, Hokkaido, Kartofler, Kinakål, Kålrabi, Majroe, Majs, Peberrod, Peberfrugt, Radiser, Salat, Skoleagurk, Skorzonerrod, Spidskål, Spirer, Spinat, Squash, Tomater

Højsæson: Bladselleri, Græskar, Hvidkål, Jordskokker, Knoldselleri, Pastinak, Persillerod, Rosenkål, Rødbeder, Rødkål

Løg

Forårsløg, Gule løg, Purløg, Purløg,

Porre, Rødløg, Skalotteløg

Krydderurter

Basilikum, Brøndkarse, Citronmelisse, Dild, Estragon, Fennikel, Karse, Koriander, Kørvel, Merian, Mynte, Oregano, Persille, Rosmarin, Skærmdild, Timian, Salvie

" Olsens Basisvarer handler om selvforsyning, og hvordan du selv kan lave de fleste af de basisfødevarer, du køber i supermarkedet bedre, sundere, billigere og mere klimavenligt hjemme i dit eget køkken.”

~

Copyright

Olsens Basisvarer 2019