November

Naturens udbud af frugt, bær og nødder lakker mod enden i november,

hvor det er ved at være sidste udkald,

hvis du selv vil lave syltevarerne til julefrokosten.

Har du tid og lyst, er det også tid til at

salte baconen til leverpostejen, som i øvrigt fint kan fryses i rå tilstand.

Danske råvarer i november

Fisk og skaldyr

Bækørred (fredet 16.nov. – 15.jan.), Havkat, Havtaske, Havørred (fredet 16.nov. – 15.jan.), Ising, Kuller, Kulmulle, Laks opdræt, Lyssej, Muslinger, Mørksej, Regnbueørred (fredet 16.nov. – 15.jan.) Rejer Nordsø, Sandart, Sild/høstsild, Skrubbe, Slethvar, Stalling, Torsk, Vildlaks (totaltfredet 16.nov. – 15.jan.), Ørredrogn, Østers

Frugt og bær

Æbler, Pærer

Højsæson: Enebær, Slåen, Tranebær

Svampe

Brunstokket rørhat, Brune champignon, Brunstokket Rørhat, Bøgehat, Champignon, Enoki, Gran Mælkehat, Kejserhat, Mørk Honningsvamp, Netstokket indigo rørhat, Portobello, Spiselig Skørehat, Tragtkantarel, Trompet-kantarel, Velsmagende Mælkehat, Østershat

Grøntsager

Asier, Beder, Bladselleri, Blomkål, Bredbladet persille, Broccoli, Gulerødder, Kartofler, Majs, Peberrod, Spidskål, Spirer, Spinat, Tomater

Højsæson: Grønkål, Græskar, Hvidkål, Julesalat, Jordskokker, Knoldselleri, Kålrabi, Pastinak, Persillerod, Rosenkål, Rødbeder, Rødkål, Savoykål

Løg

Forårsløg, Gule løg, Purløg, Purløg,

Rødløg, Skalotteløg

Krydderurter

Basilikum, Brøndkarse, Citronmelisse, Dild, Estragon, Fennikel, Karse, Koriander, Kørvel, Merian, Mynte, Oregano, Persille, Rosmarin, Skærmdild, Timian, Salvie

" Olsens Basisvarer handler om selvforsyning, og hvordan du selv kan lave de fleste af de basisfødevarer, du køber i supermarkedet bedre, sundere, billigere og mere klimavenligt hjemme i dit eget køkken.”

~

Copyright

Olsens Basisvarer 2019