Marts

Friske, smagfulde ramsløg pibler frem i skove over hele landet,

så det hvorfor ikke benytte lejligheden til at

fremstille sin egen ramsløgpesto, ramsløgsalt eller ramsløgolie?

Danske råvarer i marts

Fisk og skaldyr

Bækørred, Helleflynder, Hummer, Ising, Jomfruhummer, Kuller, Kulmule, Laks, opdræt, Lyssej, Mørksej, Sandart, Skrubbe, Slethvar, Sild, Stenbider, Søtunge, Torsk, Torskerogn, Vildlaks (fredet 16. nov. – 15. jan.), Østers

Frugt og bær

Æbler, Pærer

Svampe

Champignon, Brune champignon, Bøgehat, Enoki, Fløjlsfod, Judasøre, Kejserhat, Portobello, Shii-take, Østershat

Grøntsager

Beder, Grønkål, Gulerødder, Hvidkål, Julesalat, Kartofler, Knoldselleri, Pastinak, Peberrod, Persillerod, Rosenkål, Ræddike, Rødbeder, Rødkål

Højsæson: Jordskokker

Løg

Skalotteløg, Gule løg, Porre

Purløg, Rødløg

Krydderurter

Basilikum, Brøndkarse, Citronmelisse, Dild, Estragon, Karse, Koriander, Kørvel, Merian, Mynte, Oregano, Persille, Rosmarin, Salvie, Spirer, Timian

" Olsens Basisvarer handler om selvforsyning, og hvordan du selv kan lave de fleste af de basisfødevarer, du køber i supermarkedet bedre, sundere, billigere og mere klimavenligt hjemme i dit eget køkken.”

~

Copyright

Olsens Basisvarer 2019