Danske råvarer i marts

Med spirende ramsløg overalt i skovene, er det tid til sankning, hvis du holder af ramsløgspesto, -salt, -olie, -smør eller syltede ramsløgs-blomsterknopper… Naturen byder også på dejlig frisk skvalderkål til salatskålen og den milde smag af østershatte til svampestuvningen.

Fisk og skaldyr

Bækørred, Helleflynder, Hummer, Ising, Jomfruhummer, Kuller, Kulmule, Laks, opdræt, Lyssej, Mørksej, Sandart, Skrubbe, Slethvar, Sild, Stenbider, Søtunge, Torsk, Torskerogn, Vildlaks (fredet 16. nov. – 15. jan.), Østers

Grøntsager

Beder, Grønkål, Gulerødder, Hvidkål, Julesalat, Kartofler, Knoldselleri, Pastinak, Peberrod, Persillerod, Rosenkål, Ræddike, Rødbeder, Rødkål
Højsæson: Jordskokker

Krydderurter

Basilikum, Brøndkarse, Citronmelisse, Dild, Estragon, Karse, Koriander, Kørvel, Merian, Mynte, Oregano, Persille, Rosmarin, Salvie, Spirer, Timian

Svampe

Champignon, Brune champignon, Bøgehat, Enoki, Fløjlsfod, Judasøre, Kejserhat, Portobello, Shii-take, Østershat

Løg

Skalotteløg, Gule løg, Porre
Purløg, Rødløg

Frugt og bær

Æbler, Pærer