Juni

Hylden blomstrer i skov og krat, så det er nu, du skal slå til, hvis du sætter pris på

læskende hyldeblomstsaft i sommervarmen.

Med makrellens ankomst, kan du også overveje

selv at lave makrel i tomat – den smager langt bedre end dåseudgaven og stinker ikke!

Danske råvarer i juni

Fisk og skaldyr

Fjordrejer, Flodkrebs kun hanner, Gedde, Havkat, Havtaske, Havørred, Helt, Hornfisk, Hummer, Ising, Jomfruhummer, Kulmule, Kuller, Laks opdræt, Makrel, Multe, Pighvar, Regnbueørred, Rødspætte, Rødtunge, Sild, Vildlaks

Frugt og bær

Stikkelsbær

Højsæson: Jordbær, Rabarber, Hyldeblomst

Svampe

Ager Champignon, Brunstokket rørhat, Champignon, Brune champignon, Bøgehat, Enoki, Kantareller, Kejserhat, Netstokket indigo rørhat, Portobello, Østershat

Grøntsager

Agurk, alm., Bladbeder, Bladselleri, Broccoli, Bønner, Kinakål, Peberrod, Peberfrugt, Radiser, Skoleagurk, Spidskål, Spirer, Sommerhvidkål, Sukkerærter, Tomater

Højsæson: Babyspinat, Asparges, Blomkål, Gulerødder, Kartofler, Salat, Spinat, Ærter

Løg

Forårsløg, Gule løg, Purløg, Rødløg, Ramsløg, Skalotteløg

Højsæson: Hvidløg

Krydderurter

Basilikum, Brøndkarse, Citronmelisse, Dild, Estragon, Fennikel, Hyldeblomst selvpluk, Karse, Koriander, Kørvel, Merian, Mynte, Oregano, Persille, Rosmarin, Timian, Salvie

" Olsens Basisvarer handler om selvforsyning, og hvordan du selv kan lave de fleste af de basisfødevarer, du køber i supermarkedet bedre, sundere, billigere og mere klimavenligt hjemme i dit eget køkken.”

~

Copyright

Olsens Basisvarer 2019